szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 10 petaflop teljesítményű böhönc a tervek szerint 2010-re készülne el, de előtte...

A 10 petaflop teljesítményű böhönc a tervek szerint 2010-re készülne el, de előtte (még 2009-ben) összedobnának egy 1 petaflopsos masinát. A szuperszámítógépek modellezési és szimulációs számításokat végeznének a NASA-hoz tartozó Ames Research Center számára, amely a kaliforniai Moffett Field nevű helységben található. A nagyszabású projektnek a Pleiades nevet adták, és a 2004-ben üzembe helyezett Columbia nevű szuperszámítógéppel végzett munkát fogja folytatni. A Columbia annak idején megtízszerezte a NASA szuperkomputeres kapacitását. Az első Pleiades szupergéptől további 16-szoros teljesítménynövekedést várnak, a másodiktól pedig ehhez képest még további tízszerest.

(forrás: InformationWeek)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését

Joe Biden első lépése lesz visszavonni Trump több fontos intézkedését