szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Motion Picture Association of America (MPAA) keresetének helyt adva, a Los Angeles-i...

A Motion Picture Association of America (MPAA) keresetének helyt adva, a Los Angeles-i bíróság ítelete a következő: a TorrentSpy 30.000 dollárt köteles fizetni minden egyes, a kereső segítségével anno letölthető jogvédett film- és filmsorozat után. Az amerikai bíró és szakértői úgy számoltak, hogy ez egészen pontosan 3699 darab film, azaz a végösszeg 110.970.000 dollár.

Az MPAA elnöke, Dan Glickman elégedett az ítélettel: "A bíróság állásfoglalása jól mutatja, hogy a fájlcserélő- és torrent oldalak nem terjeszthetik tovább büntetlenül a jogvédett tartalmakat a jövőben..."

Dan Glickman MPAA - precedens értékű ítélet

Hogy a horribilis összegű büntetés hogyan lesz kiegyenlítve, azt még nem tudni - annyi azonban biztos, hogy a torrent-kereső oldal egykori üzemeltetőjének (Valence Media) nincs ennyi tőkéje. A TorrentSpy ügyvédje Ira Rothken példátlanul méltánytalannak, és eltúlzottnak minősítette a döntést.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

A koronavírusról neveztek el egy legyet

A koronavírusról neveztek el egy legyet

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk