szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mindez egy briliáns és ráadásul ingyenes böngésző modullal...

Mindez egy briliáns és ráadásul ingyenes böngésző modullal gyerekjáték. A PicLens segítségével a weben található képekből (például a Google képkeresési találataiból, vagy éppen a Flickr oldalán közzétett képekből) egy csodálatos, teljes képernyős slideshow-t varázsolhatunk, amelyben könnyedén böngészhetünk a képek között. Sőt, akár a YoutTube videóit is nézegethetjük ezen a látványos felületen.

3D Wall nézet

A használata nagyon egyszerű: telepítés után a böngészőben csak vigyük a nézőképek fölé a kurzort, mondjuk a Google képtalálati listájában, s a megjelenő Lejátszás gombra kattintva máris más szemszögből élvezhetjük a képeket. Böngészőtől függően a PicLens az eszköztárakba is beül (például a Firefoxban), így ott onnan is indítható a slideshow.

Nagyíthatunk és persze teljes képernyőn is nézhetünk képeket

A PicLens szinte minden népszerű böngészőben működik, leszámítva az Operát. Windowson az Internet Explorer és a Firefox (a 3-as bétában is), Macen pedig a Safari és a Firefox (szintén 2-es és 3-as verzióban) is használható.
Sajnos Safari alatt egyelőre hiányzik a 3D Wall nézet, de így is nagyon látványos és kényelmes képböngészési lehetőséget kínál, a többi böngészőben pedig valódi 3D felületen kóborolhatunk a képek között.

Közvetlenül a programban is kereshetünk, több helyen is

Aki esetleg WordPress alapú blogot készít, egy plug-in segítségével az oda feltett képeit is PicLens-kompatibilissé teheti. De a Google, Picasa Web Albums, Flickr, Yahoo, Facebook és más hasonló szolgáltatások (például RSS képes fotóoldalak) képeit már ilyen stílusos módon is nézegethetjük, sőt, a PicLens Publisher segítségével (egyelőre béta Macre és Windowsra) akár a saját weboldalunkba is illeszthetünk PicLens kompatibilis képgalériát.

Egyébként ha egy kép eredetijére is szükségünk lenne, a képnézegető plug-inből egyetlen kattintással a forrásoldalra ugorhatunk. Mindez roppant kényelmes és látványos módja a képek böngészésének, érdemes kipróbálni.
A különböző böngészőkhöz megfelelő változat letölthető innen.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Palkovics László felmentett két miniszteri biztost

Palkovics László felmentett két miniszteri biztost