szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Függ a telepített szoftverektől, a Windows verziószámától, a...

Függ a telepített szoftverektől, a Windows verziószámától, a rendszerhelyreállító- és egyéb backup fájlok méretétől, a merevlemez gyorsaságától és állapotától… Van azonban egy apró regisztrációs beállítás, amelyet kevesen ismernek: ez pedig az arcátlan „startup delay” regisztrációs kulcs, amely, mint a neve is mutatja, késlelteti a Windows betöltését. Lássuk, hogyan tudjuk felturbózni a Windows indítását eme kulcs módosításával.

Indítsuk el a regisztrációs adatbázis-szerkesztőt (start menü/futtatás, majd írjuk be: regedit) és keressük meg a következő kulcsot:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ContentIndex

A ContentIndex mappában keressük meg a StartUpDelay nevű kulcsot – a legtöbb esetben ennek alapértéke 480000.

Klikkeljünk jobb egérrel a kulcson, és válasszuk a módosítás menüpontot. Fontos: decimális értéket adjunk meg, azaz a „decimális” opció legyen aktív. Az alapértéket írjuk át 4000-re.

Fontos, hogy decimális értéket adjunk

A kulcs a Microsoft indexelő szolgáltatás elindításának késleltetését adja meg - az értékek milliszekundumban vannak, ha valakit bővebben érdekel mit is csinál az indexelő szolgáltatás és a  StartUpDelay kulcs, az megtekintheti a hivatalos verziót itt: 
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms692127(VS.85).aspx

Készen is vagyunk: indítsuk újra a gépet és nézzük meg a hatást. Sajnos a tipp nem „garantált”, az általunk tesztelt gépek (XP professional és home, SP2, SP1 vegyesen) több mint a felénél működött, azaz látványos gyorsulás volt tapasztalható.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken