szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezt az aprócska alkalmazást pedig letölthetjük innen.

Ezt az aprócska alkalmazást pedig letölthetjük innen. A Madotate segítségével a Windows XP ablakait egy mozdulattal megdönthetjük térben, sőt akár átlátszóvá is tehetjük őket, így ha több programmal dolgozunk, vagy éppen szükségünk lenne valamire a Windows Asztaláról, könnyebben átlátjuk a rendszert.
A program telepítése egyszerű, csak másoljuk be a letöltött ZIP fájl tartalmát egy tetszőleges mappába (olyan mappát válasszunk, ahol később is ott maradhat a program, vagyis nem csak egy átmeneti könyvtár). Kattintsunk duplán a Registry bejegyzést tartalmazó install.reg fájlra, majd – miután a szükséges bejegyzések a Registrybe kerültek - indítsuk el a madotate.exe alkalmazást.  Ha minden jól csináltunk, a Tálcán egy új, meglehetősen csúf ikon jelenik meg, jelezvén, a program aktív.
Ettől kezdve ha egy ablak fölé visszük az egérkurzort, a minimalizálás gomb mellett megjelenik egy új gomb is. Erre kattintva térben megdönthetjük az adott ablakot.

Térben döntött ablakok az XP-ben

Visszaállítani az eredeti 2D nézetre a megdöntött ablak szegélyén megjelenő, az adott program vagy ablak nevét tartalmazó fülecskére kattintva tudjuk.
A Tálcán ülő ikonra a jobb egérgombbal kattintva és a Lower all to 3D menüpontot választva az összes nyitott ablakot “eldönthetjük”, míg a Restore all to 2D menüpont értelemszerűen mindent visszaállít eredeti állapotra.
Ugyanitt a Settings… menüpontot választva testreszabhatjuk a 3D-s látványt. Dőlésszög, áttetszőség, animáció stb. mind beállítható úgy, ahogy nekünk tetszik.
Ha szeretnénk, hozzárendelhetünk távolítás/közelítés opciót is mondjuk az egér görgetőjéhez, így az eldöntött ablakokat akár térben is mozgathatjuk.

A Settings... menüpont a barátunk :)

Természetesen lehetőség van gyorsbillentyűk hozzárendelésére is a funkciókhoz, sőt, hangeffektet is használhatunk. Azt is megadhatjuk, mely alkalmazások esetében legyen hatástalan a program, mivel előfordulhat, hogy egy-egy szoftver esetleg nem örül, ha térben szeretnénk forgatni az ablakát. Ha mégsem jött be a 3D-s XP, a Settings… menüpontban eltávolíthatjuk a program Registry bejegyzéseit, majd kilépve a programból törölhetjük annak mappáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista Sidebar XP-re

A Thoosje Sidebarral kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy nem azonos a Vista hasonló elnevezésű...

techline.hu Tech

Vista extra XP-re

Két olyan program is napvilágot látott már, amelyek megoldják, hogy...

techline.hu Tech

Vista Start-menü az XP-hez

A Vista Start Menu elsősorban azoknak az XP felhasználóknak a szívét dobogtathatja meg...

Késsel fenyegetett meg egy férfit egy teherautósofőr a 8-as főúton

Késsel fenyegetett meg egy férfit egy teherautósofőr a 8-as főúton

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után