szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legáltalánosabb válaszok a fenti két kérdésre: „fene...

A legáltalánosabb válaszok a fenti két kérdésre: „fene tudja”… és „senkinek”. A számítógépes és egyéb elektronikus játékok film-feldolgozásai kivétel nélkül a borzasztó- és a közepesen-nézhetetlen skálán mozognak. A jobban sikerült darabok (pl. Resident Evil vagy Hitman) egészen nézhetőek, legalábbis a maguk kellemesen zsongító gyermetegségében. A legtöbb feldolgozás (Tomb Raider, Mortal Kombat, Portal, Doom) azonban említésre sem méltó.

Színes gömbök a labirintusban - kiváncsiak vagyunk mi lesz a film sztorija...

A legfőbb gond a játékok film-adaptációival az, hogy egy játék, az játék- a film pedig egy egészen más műfaj. A kettőt összegyúrni lehet, de nem érdemes, mint ahogy sós tortát, vagy pálinkás-palacsintát sem fogyasztunk, pedig a technika adott hozzá… Valószínűleg ennek a műfajok közötti háborúnak leszünk szemtanúi akkor is, amikor majd a Pac-Man alapján készült mozit fogjuk megnézni. Igen, nem tévedés: Pac-Man, aki a nyolcvanas évek Japán játékgépeiről kiindulva ért el világsikert, és aki nem más, mint egy nagy sárga gömb, aki egy labirintusban pöttyöket eszik…. Nos ebből lesz kérem szépen a film! Forgatókönyvíró legyen a talpán, aki ebből képes kihozni egy B movie-t. A filmet most jelentették be a Cannes-i fesztiválon, a Crystal Sky Pictures fogja kiadni, rendezője Paul Anderson, az egészen nézhető Resident Evil mozikat is jegyző fiatalember lesz – az RE sorozat mellesleg még a legnézhetőbb játék-feldolgozás, de Paul ide vagy oda, a kérdés még mindig adott: milyen mozis-élményt lehet kihozni egy sárga, gömbölyű izéből aki egy labirintusban szaladgál?

Ha valakinek kedve támadt Pac-Man-t játszani a hír kapcsán, megteheti flash-ben, itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A világ 10 legrosszabb játéka

A kirobbanó sikerekről mindig hallunk (gondoljunk csak a napokban megjelent GTA IV-re, ami minden eddigi...

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova