szerző:
techline.hu

„A Dreamweaver, a Fireworks és a Soundbooth azok a főbb alkalmazások, amelyeket nyilvános...

A Dreamweaver, a Fireworks és a Soundbooth azok a főbb alkalmazások, amelyeket nyilvános bétaverzióként elérhetővé teszünk a Creative Suite következő verziójának megjelenése előtt” – mondta David Burkett, az Adobe Creative Suite termékfejlesztési alelnöke.  „A szoftverek korai bemutatása ízelítőt ad hűséges ügyfeleinknek a munkafolyamat radikális fejlesztéseiből, amelyek célja, hogy a fejlesztők és tervezők jobban együtt tudjanak működni a kiemelkedő digitális élményt nyújtó alkalmazások kifejlesztésében.”
„Izgatottan várjuk, hogy elkezdhessük a formális tervezést az új Creative Suite környezetben”
– mondta Matias Penela, az AgencyNet műszaki igazgatója. „Az Adobe az eddigi legerősebb és leghatékonyabb munkafolyamatot fejlesztette ki. Minden szoftverben új és továbbfejlesztett eszközök egész tárháza segíti, hogy a mindennapi fejlesztői feladatainkat hatékonyabban végezhessük, és még több lehetőségünk nyílik arra, hogy a kreatív tervezés és műszaki fejlesztés határait feszegetve még jobb megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek.”

Dreamweaver
A Dreamweaver nyilvános bétaverziójában egy új eszköztár segíti a kapcsolódó fájlok megkeresését és a kódon belüli navigációt, így a felhasználók mélyen beleáshatják magukat a komplex oldalakba, amelyek HTML-fájlokból, JavaScript-dokumentumokra mutató hivatkozásokból és integrált XML-adatokból állhatnak. A felhasználók a Related Files eszköztáron könnyedén elérhetik a kapcsolódó fájlokat, a Code Navigator eszközzel pedig egyetlen művelettel módosíthatják a dokumentum különböző részein megjelenő kódokat. A Dreamweaver fejlesztései közé tartozik az új Live View mód, amely a Webkit nyílt forráskódú megjelenítőmotorra épül. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók a valódi, valós idejű környezetben tekintsék meg a tartalmat, és ehhez még csak el sem kell hagyniuk a Dreamweaver környezetet a webböngészőben látható előnézet megtekintéséhez. Ezzel a szolgáltatással a felhasználók megállíthatják a JavaScript kódok futását az interaktív oldalak hibáinak megkereséséhez, valamint megtekinthetik és módosíthatják a Flash tartalmat.

Fireworks
A Fireworks bétaverziójának új felhasználói felülete igazodik a Creative Suite többi alkalmazásához, hogy a felhasználók könnyebben válthassanak az alkalmazások között, amelyek megjelenése és működése egységessé vált. A Fireworks bétaverziója ezenkívül azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók részlethű, interaktív és biztonságos Adobe PDF-dokumentumként exportálják a tervezési összetevőket az ügyfelekkel való jobb kommunikáció érdekében. A Fireworks béta kompatibilis még az Adobe AIR, HTML, Adobe Flash és Adobe Flex Builder rendszerekkel is, így a terv létrehozása után csak át kell emelni azt az ügyfél által preferált alkalmazásba.

Soundbooth
A Soundbooth bétaverziója számos új funkciót tartalmaz, hogy a kreatív szakemberek hatékonyabban végezhessék el audiokészítési feladataikat. Ilyen funkció például a több sáv támogatása, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók több audioklipet szerkesszenek egy sávon, valamint az audiofájlok hangerejének összehangolása. A mentés előtt megtekinthetők az MP3-tömörítési beállítások, és új hangfelismerő technológiával pedig a felhasználók gyorsan elkészíthetik a párbeszédek átiratát, vagy akár szavakra vagy kifejezésekre kereshetnek a hangsávon belül.

Elérhetőség és rendszerkövetelmények
A Dreamweaver, Fireworks és Soundbooth bétaverziói a letöltésük és elindításuk után 48 óráig maradnak aktívak. A 48 óra letelte után csak a CS3 felhasználói használhatják az alkalmazásokat. A CS3 termék sorozatszámának megadásával a felhasználók a Creative Suite következő verziójának megjelenéséig ingyenesen használhatják a bétaverziókat. A bétaverziók használatával a felhasználók visszajelzést is küldhetnek az Adobe Labs oldalon keresztül, ezzel segítve a jövőbeli termékfejlesztést.
A Dreamweaver és a Fireworks béta több operációs rendszeren is fut, többek között Microsoft Windows XP Service Pack 2 és Windows Vista rendszereken, illetve a Mac OS X 10.4.11-es vagy későbbi verzióin PowerPC G5 vagy Intel-alapú Macintosh rendszereken. A Soundbooth bétaverziója a PowerPC-alapú Macintosh rendszerek kivételével az összes fent említett rendszeren futtatható. A bétaverziók már letölthetők az Adobe Labs oldaláról: www.labs.adobe.com.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Dübörög a kampány: minden idős 6000 forintot kap a IX. kerületben

Dübörög a kampány: minden idős 6000 forintot kap a IX. kerületben

Elolvadt a béremelés az állami cégeknél

Elolvadt a béremelés az állami cégeknél

iPhone-osok, figyelem: tölthető a sok újdonságot hozó iOS 13

iPhone-osok, figyelem: tölthető a sok újdonságot hozó iOS 13

Százmilliókkal drágult a városligeti Olof Palme-ház felújítása

Százmilliókkal drágult a városligeti Olof Palme-ház felújítása

Simonka György: Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól

Simonka György: Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira