szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

TOP 5Kezdjük az öt legjobbal, de persze nem ez lesz a vége, utána...

TOP 5
Kezdjük az öt legjobbal, de persze nem ez lesz a vége, utána végignézünk még néhány remek oldalt, témakörök szerint csoportosítva.

1. helyezett: http://wallpaperstock.net
Egy folyamatosan frissülő, de már most is óriási gyűjtemény. Minden témakörben találunk itt nagy felbontású háttérképeket, kereshetünk kategóriák, méret vagy éppen kifejezések szerint. Ráadásul gyors, és bár ahogy az lenni szokott, tele van bannerekkel, de a fejlesztőknek ezeket sikerült oly módon elhelyezniük, hogy nem zavaró egyik sem. Aki minőségi wide-screen háttérképet keres, itt megtalálja.

2. helyezett: http://interfacelift.com/wallpaper
Ez a másik nagy kedvencünk, mivel szintén letisztult oldal, könnyen navigálhatunk és óriási a választék is. Szintén vannak wide-screen és kétmonitoros használatra szánt képek, így a nagyobb vagy több monitor előtt ülők is találnak itt kedvükre valót.

3. helyezett: http://www.pixelgirlpresents.com/desktops.php
Kellemes és egyben méretes gyűjtemény, egészen egyedi stílusú képekből. A felbontás változatos, többségében 1600x1200-as képeket találunk. Itt is van lehetőségünk kategóriák vagy felbontás szerint válogatni.

4. helyezett: http://www.vladstudio.com/wallpapers
A vladstudio.com végezhetett volna előrébb is, az egyetlen ok, amiért gonosz módon „csak” a negyedik legjobb a sorban az az, hogy a képeket itt két részre osztották. Mindegyikből van egy gyengébb minőségű, amelyet ingyen letölthetünk (persze ez is jelenthet 1600x1200-as felbontást, csak a JPEG tömörítést állították kicsit erősebbre, de még nem zavaróra) és persze vannak a kitűnő minőségű (kevésbé tömörített, wide-screen, kétképernyős) változatok, amelyekért már fizetnünk kell. Ettől függetlenül nem érdemes csüggedni, mert a Low quality változatok is tökéletesen élvezhető minőségűek, maguk a képek pedig kifejezetten szépek, és választék is van bőven.

5. helyezett: http://www.flickr.com/groups/wallpapers/pool
A Flickr óriási gyűjtemény. Ezen a linken olyan képeket találunk, amelyeket háttérképként is érdemes használni. A minimális felbontás 1024x768 pixel, de azért ennél nagyobb felbontású képeket is szép számmal találunk. Több mint 27 ezer fotóból válogathatunk, szóval akkor érdemes idetévedni, amikor éppen sok a szabadidőnk.

Egyéb oldalak, vegyes témákban
A http://wallpaper.deviantart.com oldalon rengeteg különleges, professzionális rajzot, grafikát, fotót találunk. Keresni közöttük sajnos nem egyszerű, a Browse linkre kattintva gyakorlatilag végiglépkedhetünk a teljes gyűjteményen. Nem mindegyik jó háttérképnek, de a többséget használhatjuk erre a célra is.
A http://www.socksoff.co.uk/walls01.html linkre klikkelve egy kisebb, de igényesen összeállított gyűjteményt találunk, mindenféle témában.

Fantasy
A http://fantasyartdesign.com oldalon rengeteg fantasy és sci-fi képet találunk. Csodálatos grafikák várnak itt ránk, többségében 1024x768-as felbontásban.

Rajzfilmek, játékok, anime
Aki a rajzfilmek és számítógépes játékok iránt érdeklődik, netán az anime stílus nagy rajongója, és háttérnek is ezekből a témakörökből választana, ezen az oldalon rengeteg ilyet talál. Aki pedig kifejezetten kedvenc számítógépes játékához illő háttérképet keres, az errefelé kutakodhat. Ez utóbbi oldalra is igaz, amit a vladstudio.com-nál már írtunk, vagyis ingyen egy nagy felbontású, de erősebben tömörített JPEG képet tölthetünk le, ha ennél jobb minőségben vágyunk az adott képre, azért bizony fizetnünk kell.

Autók
Az autók szerelmesei az alábbi oldalon szinte mindent megtalálnak, ráadásul jó minőségben. A http://www.dieselstation.com oldalon fotókkal szolgálnak (1600x1200-as maximális felbontásban). A http://dangeruss.deviantart.com/gallery oldalon tovább fokozhatjuk az élményt ebben a témakörben, fantasztikus grafikákkal.

Makrófelvételek és természeti jelenségek
Aki szereti a makrófelvételeket, az bizonyára megtalálja számítását a http://blogs.msdn.com/mswanson/articles/wallpaper.aspx címen látható blogon, ahonnan egyesével vagy akár egyetlen ZIP fájlba csomagolva is letöltheti a több mint száz fantasztikus felvételt.
Aki pedig a különleges természeti jelenségek után vonzódik, a http://www.extremeinstability.com/wp oldalon találja meg számítását.

Japán és kínai
A japán kultúra és történelem iránt érdeklődőknek bizonyára megdobogtatja a szívét az alábbi oldal, ahol a Meiji- és a Taisho-korok hangulatát varázsolhatjuk képernyőnkre. A háttérképek letöltése kicsit macerásabb, mint a többi oldalon, mivel a weblap japán nyelvű. A http://www.meijitaisho.net/desktop linken kiválaszthatjuk, hogy fotókat vagy festményeket kívánunk-e letölteni háttérnek (két nagy gomb Meiji prints, illetve Photography feliratokkal). A képek alatti Go to Download Page linkre kattintva juthatunk el a letöltési oldalra).
Aki viszont inkább küzdene a kínai nyelvvel, annak érdemes egy kitérőt tennie a http://www.wallcoo.com oldalra, ahol a küzdelmes letöltésért cserébe csodaszép vektoros grafikák és persze számos háttérkép lesz a jutalom (van angol nyelvű változat is az oldalból a www.wallcoo.net címen, de annak tartalmát lassabban frissítik.

Dual-Screen
Végezetül pedig álljon itt egy kis linkgyűjtemény azoknak is, akik nem egy, hanem két monitor előtt ücsörögnek, és ennek megfelelően szeretnének összhangban lévő háttérképeket mindkettőre. Íme:
http://widewall.blogspot.com
http://www.plasmadesign.co.uk/dualmonitorselection.htm
http://www.dualscreenwallpaper.com
http://www.mandolux.com
devianART wide-screen
http://www.csbmb.princeton.edu/~smcclure/dualmonitor.html

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A világ 10 legrosszabb játéka

A kirobbanó sikerekről mindig hallunk (gondoljunk csak a napokban megjelent GTA IV-re, ami minden eddigi...