szerző:
techline.hu

Amikor végre rászánjuk magunkat, hogy rendet teszünk bejövő leveleink között...

Amikor végre rászánjuk magunkat, hogy rendet teszünk bejövő leveleink között, nem kis munka vár ránk: ha a Gmail által felvillantott pár szóból nem tudjuk eldönteni, hogy törölhető-e a levél avagy sem, akkor bizony ki kell nyitni (az egér után kell nyúlni), el kell olvasni, majd a Törlés gombra kattintva lehet a Kukába küldeni. Utána visszakerülünk a Beérkező levelek mappájába, s megint kezdődik minden elölről. Persze  nem rossz ez a módszer, de azért van ennél egyszerűbb is, amelynél nem kell folyton az egér után nyúlkálnunk.
Kattintsunk a Gmail levelek feletti opciók közül az Olvasatlan pontra, mire a levelezőrendszer kijelöli az adott oldalon lévő olvasatlan üzeneteket.

Egyetlen kattintással jelölhetjük ki az olvasatlan üzeneteket

Készítsünk ezután egy, pontosabban két címkét, amelyek alá betesszük olvasatlan üzeneteinket. Ehhez kattintsunk a További lehetőségek felirat melletti lefelé mutató nyílra, majd ott az Új címke pontra. Készítsünk két címkét, az egyiknek adjuk a Törölni, a másiknak az Olvasni nevet.
Nyomjuk most meg az „y” billentyűt, mire a Gmail közli, hogy archiválta az oldalon lévő olvasatlan leveleket, amelyek el is tűntek a Beérkező levelek közül. No persze nem örökre, ott csücsülnek az előbb létrehozott címkék alatt. Kattintsunk most az Olvasni címkére, majd nyomjuk meg az „o” billentyűt (és nem kell az egér után nyúlnunk!), mire megnyílik az olvasatlan első üzenet. Döntsük el, mit szeretnénk tenni vele. Ha törölni akarjuk, nyomjuk meg az „y”-t, majd utána az „o”-t. Ekkor az üzenetünk a Kukába kerül az Olvasni mappából, és megnyílik a következő üzenet. Ha viszont úgy döntünk, hogy szükségünk lesz még az elolvasott levélre, akkor nyomjuk meg a „j” billentyűt. Ha eljutottunk azb utolsó üzenethez is, újra megnyílik a mappa, jelezve, hogy nincs több átnézett üzenet.
Most kattintsunk az összes opcióra, majd a További lehetőségek közül válasszuk az áthelyezés a beérkező levelek mappába pontot.

A már elolvasott és fontosnak tartott leveleket visszatesszük a beérkező levelek közé

Ez persze nem jelenti azt, hogy eltűntek volna az Olvasni címkével jelölt mappa alól, de persze most már ezt akár törölhetjük is. Ehhez válasszuk jobbra fent a Beállításokat, majd a Címkék fület. Itt a szóban forgó címke melletti Címke eltávolítása feliratra kell kattintanunk.
A Törölni mappa tartalmát pedig az összes kijelölése (Kijelölés: Összes) után, a Törlés gombra kattintva helyezhetjük a Kukába. Ezek a levelek a Törölni mappa alól is eltűntek.
Első olvasatra talán nem is tűnik túl gyorsnak ez a módszer. Ám ha meggondoljuk, hogy valójában hány egérmozdulatot váltottunk ki billentyűkombinációkkal, akkor hamar kiderül, hogy a „sok kicsi sokra megy” elv alapján, nagy számú bejövő levél esetén már jelentősebb időt megtakaríthatunk vele.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A christchurchi merénylet bosszúja volt a Srí Lanka-i robbantássorozat

A christchurchi merénylet bosszúja volt a Srí Lanka-i robbantássorozat

Rossz idők várnak Orbán Viktorra, ha teljesül Manfred Weber 12 pontja

Rossz idők várnak Orbán Viktorra, ha teljesül Manfred Weber 12 pontja

Gasztroturista térdig cavában – ahol ünneplik a szőlőgyökértetűt

Gasztroturista térdig cavában – ahol ünneplik a szőlőgyökértetűt

Ceglédi: Winter is coming

Ceglédi: Winter is coming

Lemondott Hitler szülővárosának alpolgármestere, mert patkányhoz hasonlította a bevándorlókat

Lemondott Hitler szülővárosának alpolgármestere, mert patkányhoz hasonlította a bevándorlókat

Kim Dzsong Un a héten meglátogatja Putyint

Kim Dzsong Un a héten meglátogatja Putyint