szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Desktop iCalendar egy valódi digitális asztali naptár.

A Desktop iCalendar egy valódi digitális asztali naptár. Ott lebeg a Windows Asztala fölött, és folyamatosan emlékeztet minket tennivalóinkra, vagy éppen a várható időjárásra. Bármikor beszúrhatunk egy új bejegyzést, kérhetünk figyelmeztetést a fontos időpontok előtt és persze a tennivalók listáját (to-do) is vezethetjük benne.
Az egészben az a legjobb, hogy a programot szinkronizálhatjuk a Google Calendar szolgáltatással, így akár privát, akár publikus naptárakat (utóbbiak például a nemzetközi ünnepnapokat, sporteseményeket stb. jelzik) is felvehetünk az offline bejegyzések mellé. A privát Google naptár esetében természetesen szinkronizálásra is van lehetőség, így akár itt, akár ott írjuk be az időpontot, mindkét helyen látni fogjuk.

Az ingyenes változatban a Google-ból csak a publikus naptárakat érjük el

Az időjárás-jelentés modul négynapos előrejelzést ad (ennél többet amúgy sem szoktak „eltalálni”), és akár óránként is frissülhet automatikusan, hogy az aktuális körülményekkel is tisztában legyünk.
Szinte minden beállítás testre szabható a programban, sőt, a külseje is, így ha az alap “bőrrel” nem vagyunk elégedettek, akár több témából is választhatunk. Tetszőleges mértékben áttetszővé tehetjük az ablakokat, illetve megszabhatjuk, hogy mindig felül legyenek a többi alkalmazás ablaka fölött.
Aki a Google helyett az Outlookkal szinkronizálna, az ugyanitt megtalálja a PlainSight Desktop Calendart, amely a Google online naptára helyett a Microsoft termékével szinkronizálható (amúgy ugyanazt nyújtja, mint a Desktop iCalendar).
Mindkét program ára 20 dollár körül van, de ha nem akarunk pénzt adni értük és beérjük kevesebb funkcióval is, használhatjuk a Desktop iCalendar Lite verziót. Ebből hiányzik az időjárás-jelentés modul, a Google Calendarból is csak a publikus naptárakat használhatjuk - privát naptár szinkronizálására nincs lehetőség - és az Outlookkal sem dolgozik össze. Viszont minden más lényeges funkciót (figyelmeztetések, skinek stb.) megtalálunk az ingyenes változatban is.
Nálunk egyetlen szépséghibája volt a programnak, nevezetesen telepítés után nem találta meg a default naptárat, és ezt hibaüzenettel jelezte. A későbbiekben sem fogja, így érdemes azt “likvidálni”: a Tálcára ülő kis ikonra a jobb egérgombbal kattintva válasszuk a Calendars/Manage calendars... menüpontot és ott vagy mentsük el másik néven, vagy töröljük a Default névre keresztelt naptárat (különben a gép minden újraindításakor hibaüzenetet kapunk, mivel a program automatikusan indul a rendszerrel). A New... gombra kattintva tetszőleges számban hozhatunk létre naptárakat, s ezeket a Calendars menüpontban ki-/bekapcsolhatjuk bármikor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Egy étteremé a világ legnagyobb ökre

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Nagyítás: ezek az idei év legjobb asztrofotói

Nagyítás: ezek az idei év legjobb asztrofotói