szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Macen futtatható Picturesque előző verziójáról írtunk annak idején itt, a...

A Macen futtatható Picturesque előző verziójáról írtunk annak idején itt, a Techline-on is, de nemrégiben napvilágot látott az új verzió, amely ugyan továbbra sem lett ingyenes, de ha sok képet szeretnénk gyorsan átalakítani, talán megíri a 35 dollárt leperkálni érte.
Az alapelv maradt: egyszerűen fogjuk és a Finderből a program ablakára dobjuk az átalakítandó képeket, majd beállítjuk a különböző effekteket, majd egy gombnyomással mentjük az átalakított képeket.

Látványos effekt minden képre, egy mozdulattal

Az új verzió új felületet kapott, ami kifejezetten a javára vált. Sokkal áttekinthetőbb és egyszerűbben kezelhetőbb lett. Sajnos a megújulás negatívumot is hozott: immár csak OS X Leopardon használható, a korábbi OS X-eken legfeljebb az előző verziót használhatjuk.
A Leopárdosodás oka valószínűleg az, hogy a program az effektezéshez kihasználja a rendszer megújult grafikai motorját, így például megjelent a Perspective effekt, amelynek köszönhetően térben forgathatjuk el a képeket. A többi lehetőség már ismert az előző verzióból, csak most kényelmesebben alkalmazhatók és beállíthatók.
Van tükröződés, ragyogás, árnyék, keretezés, lekerekítés és vágás.
A Presets gombra kattintva elmenthetjük a beállításokat, így később egyetlen kattintással reprodukálhatunk bármilyen variációt, ami nagyban meggyorsítja a munkát.

Exportálás...

Természetesen a háttér színe is változtatható, ezt a Background gombra kattintva állíthatjuk be.
A Save All gombra kattintva egyszerre menthetjük az összes képen a változtatást, a kimeneti formátum PNG, JPEG és TIFF lehet, állítható paraméterekkel, beleértve a felbontás és a tömörítés változtatását is, illetve lehetőség van a fájlnevek automatikus számozásra is.
A Picturesque óriási segítséget jelent, ha sok képpel kell dolgoznunk. Az ingyenes próbaverziót letölthetjük a készítő honlapjáról, így nem kell zsákbamacskát vennünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Élvezetes Web 2

Ennél kényelmesebben már csak egy Apple TV segítségével, a fotelből...

techline.hu Tech

Süssünk CD-t Macen!

A Windows, a Linux és az OS X egyaránt képes rendszerszinten CD-k és DVD-k...

Fordulópont: több szénerőművet zártak be idén, mint amennyit nyitottak

Fordulópont: több szénerőművet zártak be idén, mint amennyit nyitottak

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Budapesten

Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!

Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!