szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha gyakran használjuk a laptopunkat akkumulátorról, vagy csak szeretnénk azt, hogyha...

Ha gyakran használjuk a laptopunkat akkumulátorról, vagy csak szeretnénk azt, hogyha szövegszerkesztés közben nem pörögne maximális teljesítményen a gépünk (és annak hűtőventilátorai), akkor az NHC a nekünk való szoftver. Azt perszel kell ismerni, hogy a program nem találta fel a spanyolviaszt, a különböző driverekhez mellékelt programokkal és egyéb freeware alkalmazásokkal mindazt meg tudjuk oldani, amit az NHC is tud. Csakhogy ez a program mindezt egyszerre, átlátható kezelőfelületen és biztonságosan nyújtja. Bosszantó például, hogy az Ati PowerPlay funkcióját (mely a grafikus processzor frekvenciáját az aktuális igényekhez igazítva csökkenti a fogyasztást) csupán akkor tudjuk aktiválni, hogyha akkumulátorról megy a számítógép, nos, az NHC ezt a problémát is megoldja, de monitoroz még minden fontos adatot is: ha akarjuk, szépen a képernyőre is kirakja a grafikonokat.

Magától értetődő beállítások

Az NHC-val beállíthatjuk a CPU teljesítményét, sőt a dinamikus frekvenciaskálázást is megbolondíthatjuk vele egy kicsit. Lassíthatjuk a winchesterünket, megadhatjuk a különböző hűtőventilátoraink fordulatszámát, de még a CPU áramellátását is belőhetjük vele. Ebben ráadásul még egy tesztprogram is segít, nehogy lefagyasszuk a gépünket.

Látványnak sem rossz

Egészen addig, amíg nem akarunk profilokat elmenteni, az NHC ingyenes.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Emberi hő az akku helyett

Érthetően, hiszen mindenki tudna mesélni arról, hogy éppen a lehető legrosszabb...