szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A MediaCoder egy ingyenes kis konvertáló alkalmazás, amely szinte minden népszerű video-...

A MediaCoder egy ingyenes kis konvertáló alkalmazás, amely szinte minden népszerű video- és hangformátumot ismer, és persze konvertálni is képes ezek között, így azután igazán jó választás, ha egyszerre több fájlt szeretnénk a kívánt formátumra alakítani, például hogy le tudjuk játszani azt kedvenc iPodunkon vagy mobiltelefonunkon.

Akár többféle fájltípust is konvertálhatunk egyszerre

Az alkalmazást már most is milliók használják, aminek az egyik oka az, hogy a fejlesztők folyamatosan nyomon követik az új formátumok és eszközök változását, és igyekeznek belátható határidőn belül integrálni azok támogatását szoftverükbe.

Kiváló eszköz, ronda felülettel
Sajnos a MediaCoder nem tökéletes, de ez egyáltalán nem a funkcióira vonatkozik, inkább csak a külsejére. Kicsit barátságtalanra sikerült, aminek elsődleges oka, hogy minden beállítási lehetőséget igyekeztek gyorsan elérhetővé tenni a készítők. Egy kis ismerkedés után azért rendesen ki lehet igazodni a rengeteg opció és kapcsoló között, szerencsére külön kategóriákra vannak bontva a videókra, zenékre stb. vonatkozó részek. Mivel a MediaCoder egyszerre több fájlt is képes konvertálni, ráadásul ez lehet akár vegyesen több video- és hangfájl is, akár egyszerre is beállíthatunk mindent, amire szükségünk van, majd egyetlen gombnyomással elindíthatjuk a konvertálást, és magára hagyhatjuk a gépet. Igaz, ez utóbbira csak akkor van szükség, ha mondjuk több teljes filmet konvertálgatunk, vagy óriási dalgyűjteményt teszünk át több különböző formátumokról azonosra, mert amúgy gyorsan dolgozik a program.

Többféle eszközre konvertálhatunk, néhány gombnyomással

A beállítások némelyikére egyébként földi haladónak nincs szüksége, így a kezdők is nyugodtan használhatják a programot, csak az alap opciókat módosítva. A kevésbé jártas felhasználóknak érdemes az Extensions gombot (vagy a Bővítmények menüpontot) használni, és ott kiválasztani, pontosan milyen eszközön szeretnék megtekinteni/meghallgatni az adott médiafájlokat. Így akinek iPodja vagy mondjuk PSP-je van, egy kattintással elindíthatja a konvertálást a megfelelő formátumra, állítgatások nélkül (bár némi testreszabhatóság még itt is mindig van, a minőségre vonatkozóan, ami ugyebár nagyban befolyásolja a készülő fájlok méretét is).
A MediaCoder nagyon jól használható, ráadásul még csak nyelvtudást sem igényel, mivel az Options/User Interface Language menüpontban akár a magyar nyelvet is kiválaszhatjuk.
A program innen tölthető le, teljesen ingyen!

Az eszközök esetében is módosíthatjuk a beállításokat

Bár a fejlesztők oldalán jelölik a Linux és OS X futtatási lehetőséget is, ehhez a Wine (Windows emulator) szoftverre van szükség, és még így sem tökéletes megoldás, így a használatát mi elsősorban Windowsra javasoljuk, ott viszont találunk 32 és 64 bites változatot is!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!