szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

DownThemAllBár a Firefox 3 letöltésvezérlője sokat fejlődött az előző verzióhoz...

DownThemAll
Bár a Firefox 3 letöltésvezérlője sokat fejlődött az előző verzióhoz képest, azért még mindig elmarad az egyik legfontosabb Firefox plug-in, a DownThemAll lehetőségeitől. Szerencsére ennek a modulnak már elkészült a 3-as Firefox-szal is kompatibilis változata, így itt sem kell nélkülöznünk. Megadhatjuk az egyidejű letöltések számát, több szálon tölthetünk (ez gyorsíthatja a letöltést), automatikusan átnevezhetjük a letöltött fájlt stb.

Tökéletes letöltésvezérlő

De akár komplett weboldalt is leszedhetünk egyetlen kattintással (minden fájlt ami az adott oldalhoz tartozik), illetve szűrhetünk is, mondjuk Flash videók vagy képek után kutatva.
Letöltés

Addblock Plus
Ha nem rajongunk az online reklámokért, ezzel a kiegészítéssel jó esélyünk van arra, hogy letiltsuk azokat. A különféle előre definiált és online frissülő listák mellett saját szűrőket is létrehozhatunk, de általában már a választható listák is elég hatékonyan megszűrik a tartalmakat. 

Ha elegünk van a reklámokból

Ezzel letöltési időt és adatforgalmat is spórolhatunk, hiszen nem kell várnunk a rengeteg letöltődő hirdetésre. Az más kérdés, hogy esetleg lemaradhatunk így valamilyen számunkra fontos akcióról is, vagy néha akár az oldal fontos része sem jelenik meg. De ha netán ilyet sejtünk valahol, egy mozdulattal kikapcsolhatjuk a szűrést (és persze utána vissza).
Letöltés

PicLens
Erről a modulról már írtunk korábban, de továbbra is jónak tartjuk, s mivel időközben a Firefox 3-at is támogatja már, megérdemli, hogy ide is bekerüljön. 

A PicLens segítségével nagyon látványos, 3D-s felületen nézegethetjük a weben a fotókat, képeket (például a Google képtalálatait, vagy a Flickr-re feltöltött fotókat).
Letöltés

StumbleUpon

A StumbleUpon tulajdonképpen egy remek közösségi oldal, ahol különféle érdekes linkeket ajánlhatnak egymásnak a felhasználók, vagy videókat oszthatnak meg. Nagyon hasznos kis oldal, ha érdekességek után kutatunk a weben. 

Egy népszerű oldal és a hozzá tartozó eszköztár

Használatának leegyszerűsítését szolgálja a hozzá tartozó Toolbar, amelyet immár a legújabb Firefoxhoz is letölthetünk.
Letöltés

Google Toolbar
Úgy gondoljuk, a Google Toolbar nem szorul igazán bemutatásra. Használatával elérhetőbb közelségbe kerülnek a Google online szolgáltatásai, a keresőtől a GMail-ig.
Letöltés

Van, aki még nem ismeri?

Video Download Helper
Természetesen nem feledkezünk meg azokról sem, akik kifejezetten videókat töltenének le, mondjuk a YouTube-ról. Nekik a Video Download Helper tud segíteni ebben. Egyébként képek és más videók letöltésekor is nagy hasznát vehetjük. 

Videók és zenék letöltése, egyszerűen

Valószínűleg a többi hasonló plug-in is hamarosan frissül, így aki esetleg másikat részesít e téren előnyben, talán nem marad sokáig a kedvence nélkül.
Letöltés


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe

Így trükköznek a visszahívásokkal az autógyártók, hogy ne kerüljenek reflektorfénybe

Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Kevesebb eladó többet keresett tavaly