szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Néhány zenelejátszó - például az iTunes - áldásos...

Néhány zenelejátszó - például az iTunes - áldásos tevékenysége következtében előfordulhat, hogy zenetárunk könyvtárainak fele üres, vagy csak egy fájl maradt benne, de dal az nem. Ha pedig épp nem iTunes-zal szeretnénk zenét másolni, elég bosszantó, hogy a harmadik hasonló nevű mappában találjuk csak meg keresett zenéinket.

Védett mappákat is készíthetünk

Az ilyen és ehhez hasonló “rumli” megszüntetésében segít a Remove Empty Directories, amely először megkeresi, majd letörli üres mappáinkat. Ez persze önmagában nem elég, de a program még néhány hasznos beállítási lehetőséggel rendelkezik. Az épp előbb említett esetben például könnyen lehet, hogy a “zenétlenített” mappánk nem is teljesen üres, mert ott maradt az album borítója. Ha ezek máshol – például a fájlba csomagolva – amúgy is megvannak, a programnak megadhatjuk, hogy mondjuk a JPEG fájlokat ne vegye figyelembe (bár ez nem veszélytelen), ugyanígy a Windows által előszeretettel elszórt thumbs.db-ktől is megszabadulhatunk. 

Beállítási lehetőségek

Megkérhetjük továbbá a programot, hogy az üres rendszermappákat ne törölje (ez nagyon tanácsos), és hogy tekintse nem létezőnek a 0 KByetos fájlokat, vagy hogy ugorja át a rejtett mappákat.
Egyszóval a célnak teljesen megfelel ez a kis freeware alkalmazás, pont azt tudja, amire szánták, se többet, se kevesebbet. Egyetlen “hátránya”, hogy igényli a NET 2.0 framework-öt.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

HD filmek e-mailben

Ezzel a hibrid, P2P és centralizált alapú, ingyenes szolgáltatással a küldhető...

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában