szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

De hogyan is állhat egy ikon „rosszfelé”?

De hogyan is állhat egy ikon „rosszfelé”? Nos, ha megnézzük az ábrát, akkor láthatjuk, hogy szinte minden Win-rendszeren az ikonok  balról-jobbra néznek (térben), ami logikus, hiszen balról-jobbra olvasunk. 

Először az Iconfactory blogon jelent meg egy bejegyzés arról, amit eddig valószínűleg senki sem vett észre: a Vista ikonjai pontosan fordítva helyezkednek el. Az Iconfactory fejtegetése szerint a balról-jobbra helyezett ikonok „néznek a felhasználó felé”, hiszen az ikonok általában a képernyő bal oldalán vannak – így a Vista ikonjai gyakorlatilag nem a felhasználó (illetve a monitor belső része) felé, hanem a monitorról „kifelé” néznek.

Megfordultak az ikonok - ez már a jövő szele...

Hogy mindez miért van így, illetve miért lett megváltoztatva (már az ősidőkben, a Windows 3.1 esetében is balról-jobbra álltak az ikonok) arra egyelőre senki nem tudja a választ, egy azonban biztos: a kockafejek az Iconfactory blogon nagyon ráérhetnek, ha ilyesmivel is van idejük foglalkozni… Az mindenesetre érdekes, hogy eleddig több millió felhasználó több milliárd esetben klattyogott a vadiúj Vista sajátgép ikonon, és ezidáig senkinek sem tűnt fel, hogy rossz irányba áll az ikon.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma

Európa-liga: A Napoli győzelemmel emlékezett Maradonára, továbbjutott az Arsenal és a Roma