szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Firefoxban az F11 gomb megnyomásával, vagy a Nézet menü Teljes képernyős...

A Firefoxban az F11 gomb megnyomásával, vagy a Nézet menü Teljes képernyős üzemmód menüpontjával válthatunk teljes képernyős nézetre, ami a Firefox 3 esetében szinte kiosk szerű, gyakorlatilag minden menüsor, gomb stb. eltűnik, miközben teljes képernyőn nézzük az oldalakat. De mi van akkor, ha mi nem szeretnénk, hogy teljes képernyőre váltáskor eltűnjön a címsor  és a navigációs gombok is?

Alapértelmezésben eltűnik a címsor és a gombok is

Nos, a Firefox 3-ban ez nagyon egyszerűen beállítható. Nincs szükségünk külön pluginre, mindössze a Firefox egy rejtett beállítási lehetőségét kell kihasználnunk, és máris teljes képernyőn mazsolázhatunk a weboldalak tartalmából, de a navigációhoz fontos gombok és a címsor továbbra is rendelkezésre áll.
Ehhez írjuk be a böngésző címsorába a következőt: about:config

Ígérjük meg a “böngészőnek”, hogy óvatosak leszünk, miközben a konfigurációs állományát piszkáljuk, mert erre azért kényes...

Csak úszni tudóknak...

A megjelenő listában keressük meg a browser.fullscreen.autohide bejegyzést, és az értékét egy dupla kattintással állítsuk át false-ra (a szűrő mezőbe beírva a full szót, gyorsabban megtaláljuk). Ettől kezdve a címsor és a gombok megmaradnak, ha teljes képernyőre váltunk. Ha meggondolnánk magunkat, állítsuk át az értéket ismét true-ra.

A lista szűrésével gyorsabban rátalálunk a keresett funkcióra

Jó tudni, hogy ha több beállítást is változtatunk a konfigurációs listában, bármikor visszaállíthatjuk az alapértelmezett értékeket, ha a jobb gombbal kattintunk az adott bejegyzésen, és a megjelenő menüből a Visszaállítás menüpontot választjuk.

Így mindig látjuk a címsort és a gombokat is

Ugyanitt azt is beállíthatjuk, hogy váltáskor a menüsor ne animációval tűnjön el, hanem azonnal. Ehhez a browser.fullcreen.animateUp bejegyzés értékét kell 0-ról 1-re módosítani a konfigurációs listában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!