szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Így aztán, ha egy rejtett fájlt szeretnénk gyorsan előkeresni a rendszerből...

Így aztán, ha egy rejtett fájlt szeretnénk gyorsan előkeresni a rendszerből, szükségünk van egy szintén kissé elrejtett beállításra. A dolog roppant egyszerű, a haladó XP felhasználók minden bizonnyal ismerik is, de hát néha illik a kezdőkre is gondolnunk.

Kattintsunk a Start menüre, majd ott a Keresés ikonra. Válasszuk a Fájlt vagy mappát opciót, majd kattintsunk az ekkor megjelenő További beállítások lehetőségre. Itt jelöljük be a Keresés rejtett fájlok és mappák között opciót. Így a keresés során az XP már a rejtett fájlok és rendszerfájlok után is nyomoz majd.

Mint a leadben is említettük, ehhez nincs szükség arra, hogy a rendszer mutassa is a rejtett állományokat, de ha esetleg ennek is szükségét érezzük, ezt a lehetőséget is bekapcsolhatjuk. Az Intézőben kattintsunk az Eszközök/Mappa beállításai menüpontra, majd a megjelenő ablakban válasszuk a Nézet fület. Itt a Speciális beállítások listában kell megkeresnünk a Rejtett fájlok és mappák opciót, és bejelölni a megjelenítése lehetőséget.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet

Fricska az EU-nak és az USA-nak a magyar–szerb–orosz gázüzlet