szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem biztos, hogy mindenki örül annak, hogy a Start menü Dokumentumok pontjára...

Nem biztos, hogy mindenki örül annak, hogy a Start menü Dokumentumok pontjára ráállva, megjelennek az utoljára munkában lévő állományok, mondván, senkinek sincs köze ahhoz, ki mivel dolgozott. Aki egyetért ezzel az állásponttal, az két megoldást választhat, hogy véget vessen e helyzetnek.
A legegyszerűbb megoldás, ha a Windows Start menüjére kattintunk a jobb egérgombbal, s a helyi menüből a Tulajdonságok menüpontot választjuk.

A Lista törlése gombbal a már rögzített listát is likvidálhatjuk

A megjelenő ablakban kattintsunk a Testreszabás gombra, majd Speciális fülre az újonnan megnyíló ablakban.
Itt töröljük a pipát A legutóbb megnyitott dokumentumok listázása opció elől, majd a biztonság kedvéért még kattintsunk a Lista törlése gombra is, hogy az eddig megjegyzett dokumentumokat is felejtse el a rendszer. Ezzel készen is vagyunk!

Registry-szerkesztéses megoldás
A másik megoldás inkább a rendszer titkait jobban megismerni szándékozóknak szól. Végezzük el az alábbi kis Registry-módosítást.
Nyissuk meg a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt (Start/Futtatás/regedit), majd menjünk végig az alábbi útvonalon: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer. Kattintsunk a jobb egérgombbal a jobb oldali ablak térfélre, és válasszuk az Új/Duplaszó opciót. A duplaszónak adjuk a következő nevet: NoRecentDocsHistory. Kattintsunk rá duplán, majd a megjelenő Duplaszó szerkesztése ablakban írjunk be 1-et az Érték mezőbe.

Az 1-es érték a biztosíték arra nézve, hogy többet nem látják, min dolgoztunk utoljára

Kattintsunk az OK-ra, majd zárjuk be a szerkesztőt. Indítsuk újra a gépet, és többé már nem kémkedhetnek utánunk, legalábbis ezen a módon semmiképp. Ha mégis meggondolnánk magunkat, egyszerűen visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Kattintsunk jobb egérgombbal a duplaszó bejegyzésre, s a megjelenő helyi menüből válasszuk a Törlés pontot.  


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezzel az Instagram-filterrel ön is ott lehet a Marson a Perseverance-szel

Ezzel az Instagram-filterrel ön is ott lehet a Marson a Perseverance-szel

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB

Túl szigorú a járvány miatti magyar határzár, kötelezettségszegési eljárást is indíthat miatta az EB

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak