szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Első lépésként érdemes a Start/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök...

Első lépésként érdemes a Start/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök közül a Lemezkarbantartót választani, amely kiszámolja, mennyi helyet tud felszabadítani számunkra a kiválasztott (C) meghajtón (ugyancsak elérjük a Lemezkarbantartót, ha például a Total Commanderben a C: meghajtóra kattintunk a jobb egérgombbal). Megmutatja, mely fájlok törölhetők – ezek az ideiglenes internet állományok, a Lomtárban őrzött fájlok, a Microsoft hibabejelentés ideiglenes fájljai stb., emellett még a régen használt fájlok tömörítését is felajánlja a karbantartó. Az Egyéb beállítások alatt dönthetünk arról, hogy eltávolítjuk-e azokat a Windows összetevőket és programokat, amelyeket nem használunk, illetve a legutóbbi kivételével a visszaállítási pontokat is törölhetjük. Legyünk türelmesek, mindez eltart majd pár percig.

A C: meghajtó a beavatkozások előtt: 1,93 GB-nyi szabad hellyel

Egy kis beavatkozás, s máris 2,46 GB hellyel gazdálkodhatunk

Szerencsére további lehetőségeink is vannak, ha helyet akarunk nyerni magunknak. A C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappa például bátran törölhető. De van egy igen nagy mappa még ezen a meghajtón, a C.\Windows\ServicePackFiles. Ezt a mappát nem szabad törölni, viszont nyugodtan összecsomagolhatjuk. Ehhez kattintsunk rá a jobb egérgombbal a Windows Intézőben, válasszuk a Tulajdonságokat, majd a Speciális gombot. A megjelenő ablakban jelöljük ki a Tartalom tömörítése helymegtakarítás végett pontot, s kattintsunk az Alkalmaz-ra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Takarítsunk Macintosh-t!

Az OS X alatt a programok eltávolítása az esetek többségében megoldható...

techline.hu Tech

Kényelmes takarítás

A házimunka valami olyasmi, ami sosem fogy el, így hát sohasem lehet elég robotunk otthon...

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg

6201 új fertőzött, elhunyt 108 beteg