szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iColorFolder nevű alkalmazás lehetővé teszi ikonjaink hét különböző...

Az iColorFolder nevű alkalmazás lehetővé teszi ikonjaink hét különböző színre való színezését egy jobbklikkes menü által, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy citromsárga színt nem nehéz összetéveszteni az XP eredeti mappaikonjaival.

iColorFolder – mappaszínezésben a legjobb

Töltsük le mind az iColorFolder-t, mind a hozzá tartozó skin csomagot, és ebben a sorrendben telepítsük fel őket. A telepítések után, ha jobb egérgombbal kattintunk egy mappára, találunk egy „Color Label” menüpontot, ahol kiválaszthatjuk az általunk preferált színt. Ha az alkalmazást a Start menüből elindítjuk (iColorFolder/Skin selector) akár még az ikonok kinézetén is változtathatunk.

Skin Selector: megváltoztathatjuk az eredeti kinézetet

Itt számos „ikoncsomag” közül válogathatunk. Az alapértelmezett mappaikon mellett a „browse” gombbal tekinthetjük meg a csomag további ikonjait. Ha bepipáljuk a „Use generic folder icon defined in the skin” opciót, akkor a kiválasztott csomagra cseréli le a Windows az összes mappát. Ez persze visszavonható művelet, hiszen a listában megtaláljuk a Windows XP eredeti ikonjait is. Az új ikonok ugyanúgy színezhetőek, mint az eredetiek.

icOSX ikonok, különböző színekben

A legjobb az egészben, hogy a mappaszínezés és az ikoncsere semmilyen háttérben futó folyamatot nem igényel, így nem kell attól tartanunk, hogy a szoftver akárcsak egy picit is visszafogja a gépünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum