szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Alapértelmezés szerint az asztalon lévő ikonok címe mögött a...

Alapértelmezés szerint az asztalon lévő ikonok címe mögött a háttérkép megfelelő részét kell látnunk. Ám hogy a szöveg ne olvadjon bele a háttérbe, az XP megspékeli ezt egy kis árnyékkal. Ha viszont ezt az árnyékot kikapcsoljuk, a rendszer, a biztos olvashatóság kedvéért, alátesz egy egyszínű téglalapot.

A vetett árnyék opció hatása az ikoncímkéken

A szóban forgó jelenséget akkor tapasztalhatjuk, ha a teljesítmény beállításoknál a vizuális hatásokat a „Legjobb teljesítmény”-re kapcsoljuk, illetve ha manuálisan letiltjuk a „Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin” opciót. Természetesen a dizájnt módosító szoftverek is felelősek lehetnek a helytelen beállításért. Állítsuk be, hogy átlátszó legyen az ikoncímkék háttere!
Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a Sajátgépre, majd a Tulajdonságokra. Válasszuk a Speciális fület, majd a Teljesítmény részen belül keressük meg a Beállítások gombot.
Az első, vizuális hatások fülön találunk lent egy listát. Itt pipáljuk ki a „Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin” opciót, és okézzuk le az ablakot.

Módosíthatjuk, hogy milyen vizuális hatásokat használjon a rendszer

Akinek a fenti beállítás nem hozza meg a várt eredményt, az ellenőrizze, hogy a kisegítő lehetőségeknél (Vezérlőpult) nincs-e véletlenül bekapcsolva a kontrasztos megjelenítés. A vetett árnyék opció akkor sem használható, ha weblapot jelenítünk meg az asztalon háttérképként. Ennek kikapcsolásához kattintsunk jobb egérgombbal az asztalon, majd klikkeljünk a Tulajdonságokra. Válasszuk az Asztal fület, az Asztali ikonok testreszabása gomb, majd Web fülön töröljük a weblapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein