szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan programok, amelyek időszakosan eltárolják a jelszavakat és egyéb, a...

Vannak olyan programok, amelyek időszakosan eltárolják a jelszavakat és egyéb, a biztonság szempontjából kényes információkat a memóriában. Ha töröljük a Windows lapozófájlját, megakadályozhatjuk, hogy ezekből az adatokból bármi is a gépen maradjon a kikapcsolása után. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ez a kis beállítás pár másodperccel megnöveli a gép teljes kikapcsolásának idejét, viszont gondoljuk arra: a biztonságért olykor áldozatot kell hoznunk.

Beállítás a Felügyeleti Eszközökben
Menjünk végig a Start/Vezérlőpult/Felügyeleti Eszközök útvonalon, majd válasszuk a Helyi biztonsági házirend/Helyi házirend opciót. Keressük meg és kattintsunk a Biztonsági beállításokra. A jobb oldalon megjelenő ablakban keressük meg a Leállítás: Virtuális memória lapozófájljának törlése lehetőséget, majd ezt állítsuk az Engedélyezve opcióra.

Engedélyezzük a lapozófájl törlését

Ehhez kattintsunk kétszer a szóban forgó opcióra, majd a felbukkanó ablakban tegyünk pipát az Engedélyezett lehetőség elé.

Beállítás a Registryben
Bátrabb (és haladóbb) felhasználók a Registryben (azaz a Rendszerleíró adatbázisban) is elvégezhetik ezt a beállítást. Ehhez nyissuk meg a Futtatás/regedit-tel a szerkesztőt. Keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement opciót. Kattintsunk duplán a ClearPageFileAtShutdown-ra, majd a megjelenő ablakban, az Érték mezőbe írjunk 1-et.

Beállítás a Registryben

Kattintsunk az OK-ra, majd indítsuk újra a számítógépet.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

FTP telepítése XP-re

Az IIS csomag webszerver szolgáltatásával korábban már foglalkoztunk.

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott