szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július 10-én mutatták be a bevásárlórobotok prototípusát Kitakjusuban. A humanoid robot távvezérléssel irányítható, rajta keresztül aprólékosan megfigyelhető, mit is akarunk megvásárolni, olvasható a Data Max híroldalon.


A japán tmsuk robotikai cég távirányítású robotját csütörtökön mutatták be Kitakjusuban, az Izucuja bevásárlóközpontban. A TMSUK-4 humanoid robot átalakított változata számos fejlett mobilkommunikációs technológiát használ, amellyel megvalósítható a távirányított vásárlás, egyúttal egy lépéssel közelebb kerülhetünk a telepresence-hez.

© data-max.co.jp

A bemutató során azt demonstrálták, mit tehet egy család idősebb tagja, ha nem érzi magát erősnek ahhoz, hogy elinduljon unokájával vásárolni. A robotra erősített videokommunikációt is lehetővé tevő mobilon keresztül a gépembert könnyedén lehetett irányítani és bevásárolni. A demonstráció egyik pontján a TMSUK-4 befordult a kalaposztályra, szemén keresztül pedig meg lehetett tekinteni, hogyan állnak az egyes kalapok az unokán.

A tmsuk szerint az innovatív technológia közelebb visz minket ahhoz a jövőképhez, amelyben távirányított robotok vásárolnak be helyettünk a metropoliszokban. A híradás mindenesetre érdekes abból a szempontból, hogy egyértelműen látszik az idősebb japán korosztály robotizációellenes hozzáállása, a Reuters hírügynökség már 2007-ben is arról számolt be, hogy a japán fejlesztők gyakorlatilag kidobhatják robotjaikat és át kell hogy gondolják, milyen technológiai vívmnyokkal tudnak betörni az idősebb korosztály piacára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Robotzenekar a YouTube-on, majdnem egymillió kattintás

Közelít az egymillió kattintáshoz egy robotokból álló zenekar videója. Az új-zélandi szerelő csak azért építette meg a gépzenekart, mert nem volt kivel együtt zenélnie, projektje túl is nőtte magát rajta.

hvg.hu Tech

Jövőre bérelhető az erősokszorozó robotruha?

Jövő évtől várhatóan már bérelhető Európában emberi erőt megsokszorozó robotruha. A Japánból érkező fejlesztés hírét sokan kacsának veszik, már csak azért is, mivel a gyártó cég és a robot neve is sci-fi filmekből ismert klasszikus név.

hvg.hu Tech

Óceánba engedik a vízalatti robothalakat

Különleges robothalakat teszteltek a Washingtoni Egyetemen. A Robofish névre keresztelt robotok nemcsak gépuszonyt használnak a víz alatti mozgáshoz, hanem kommunikálni is képesek egymással.

MTI Tech

Robotkarmester dirigálta a detroiti szimfonikusokat

Robotkarmester vezényelte a detroiti szimfonikusokat, majd elbűvölte képességeivel a Yo-Yo Ma világhírű gordonkaművész mesterkurzusára összesereglett helyi zeneiskolásokat. A szokatlan ötlet a Honda Motor Co. vállalattól eredt, amely a nyolcvanas évek közepe óta foglalkozik robotfejlesztéssel. Új modelljét, a gyermeknagyságú (130 cm magas) ASIMO-t és Yo-Yo Mát egymillió dolláros (161 millió forint) zenei továbbképzésre szánt adománya részeként vitte el Detroitba.

Bari Máriusz Tech

Falakon mászó robotkígyók érkeznek az év végén

Az emberek által teljességgel elérhetetlen csőrendszerek gyakori lakói lesznek a trondheimi Sintef Group által fejlesztett robotkígyók. A gépállatok a csöveket vizsgálják és tisztítják majd, valamint képesek lesznek a függőleges járatokban is felmászni.

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával