szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Sajnos az XP SP3 nem tette elérhetővé a régebbi rendszer számára az új...

Sajnos az XP SP3 nem tette elérhetővé a régebbi rendszer számára az új címsort, így külső eszközökhöz kell nyúlnunk, ha azt az P-n is szeretnénk használni. Töltsük le és telepítsük a QT Address Bar segédprogramot! Alapértelmezés szerint így néz ki Intézőn belül a címsor:

A Windows XP eredeti címsora

Most lépjünk ki minden megnyitott mappából, és kattintsunk duplán a sajátgépre. Válasszuk a Nézet menü / Eszköztárak / QT Breadcrumbs Address Bar –t (pipa be). Megjelenik az új címsor, tehát kikapcsolhatjuk a régit! Újra a Nézet menü / Eszköztárak / Címsor útvonal, ám most vegyük el a pipát. E sorok írójánál nem a megszokott helyre került, emiatt a Nézet / Eszköztárak / Eszköztárak rögzítése menüpontra kattintottam (pipa ki), hogy a helyére tudjam igazítani az eszköztárat.
Miután ez megtörtént, ismét az Eszköztárak rögzítését használtuk (pipa be), ennek köszönhetően többet nem fog elmozdulni.

A Windows Vista navigáló címsora XP-n

Ejtsünk most pár szót arról, milyen plusz lehetőségeket nyertünk. Láthatjuk, hogy a \ jeleket kis nyilak váltották fel. Ezekre kattintva lenyílik egy menü, amelyben fel vannak sorolva a kis nyíltól balra lévő mappa almappái, így akár azonnal elérhetjük azokat.

A kisnyilak alatt almappák rejtőznek

A kisnyilak közti mappanevekre kattintva az adott mappába ugorhatunk. Ha valamilyen oknál fogva szükségünk lenne a régimódi elérési útvonal kiírásához (Pl: G:\fontos\cikkeim), kattintsunk a címsor végére és az azonnal átalakul!

Hasonló proramot mutattunk be korábban is. Korábbi cikkünkben videón is megtekinthető, mi a különbség az XP és a Vista navigációs módszere között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó