szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Legtöbbször természetesen „csak” duál monitoros rendszerekkel és a...

Legtöbbször természetesen „csak” duál monitoros rendszerekkel és a „dualview” megjelenítési móddal találkozhatunk – ilyenkor a Windows egy új asztalt hoz létre a második képernyőn, amelyen bár nincsen Tálca, rakhatunk rá ablakokat, így növelve a munkafelületet és a könnyebb kezelhetőséget.

A Dualview technológia, ezúttal Macen

Amint azt a fenti képen látjuk (bár ez nem Windows), mindkét képernyőn ugyanaz a háttérkép jelenik meg. Ha ez zavar minket, tegyük a következőt: Kattintsunk a jobb egérgombbal az Asztalra, majd válasszuk a Tulajdonságokat. Keressük meg az Asztal fület, majd lent „Az asztali elemek testreszabása” gombot, majd váltsunk a Web fülre. Itt beállíthatjuk, hogy egy weblap jelenjen meg az asztalon, de nem kell aggódni, a weblap akár egy kép is lehet!
Kattintsunk az „Új” gombra, majd tallózással jelöljük ki azt a háttérképet, amelyet a második képernyőn szeretnénk látni. Kattintsunk háromszor az OK gombra, és egy kis ablakban megjelenik a kiválasztott kép. Ezt húzzuk át a második képernyőre (elég a nagyját), és nyissuk le a bal felső sarkában lévő menüt, ahol alkalmazzuk az Asztal befedése opciót.

Asztal befedése a képpel
Különböző háttérkép a képernyőkön

Elkészült a mű, hát nem gyönyörű?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője

Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Karácsony: Már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében

Karácsony: Már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében