szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Néha az ember beleakad olyan programokba az interneten, amelyeknél nem érti, miként mernek...

Néha az ember beleakad olyan programokba az interneten, amelyeknél nem érti, miként mernek érte pénzt kérni a fejlesztők. Néha viszont olyan programba is belefuthatunk, ami a fejlesztők jóvoltából ingyen van, pedig biztosan sokan fizetnének is érte. Persze mi mindig ez utóbbinak örülünk, mint most is, amikor bemutatjuk a Photo! 3D Albumot.

A program felülete nincs túlbonyolítva

E program segítségével játszi könnyedséggel készíthetünk látványos, 3D-s fotóalbumot kedvenc képeiből. Nincs más tennivalónk, mint kiválasztani a legjobban tetsző 3D-s témát a kínálatból (japánkert, kiállítási terem, hegyvidék, kastély stb.), majd a felhasználni kívánt képeket egyenként, a fogd és dob módszerrel rádobálni a 3D-s térben „kiaggatott” képkeretekre. De ha még ennyit sem szeretnénk dolgozni, akár egyszerre több képet is rádobhatunk a felületre, s a program automatikusan elrendezi őket a „terepen” (lecserélve az összes keret tartalmát, vagy csak az üresen maradtakat töltve ki). Minden képhez megjegyzéseket fűzhetünk, amelyek azután a tárlat megtekintésekor elolvashatók.

Számtalan téma közül választhatunk

A Preview gombra kattintva megtekinthetjük térbeli kiállításunkat. Alapértelmezésben a program vállalja a tárlatvezető szerepét, de ha közben megnyomjuk az F1 billentyűt, magunk is sétálgathatunk a terepen. Ilyenkor a bal egérgombbal mehetünk előre, a jobbal hátra, az egér mozgatásával pedig irányíthatunk. A Shift gombbal gyorsíthatunk, a Space segítségével ugorhatunk, az Enter megnyomásával pedig teljes képernyőn is megszemlélhetjük azt a képet, amelyik előtt éppen megálltunk.

Megosztás többféle formátumban
Ha elkészítettük virtuális képtárunkat, már csak a megosztásról kell gondoskodnunk. Szerencsére ez a programmal szintén gyerekjáték: a Share gombra kattintva többféle formátumban is publikálhatjuk művünket.
Készíthetünk Shockwave alapú webes galériát (ez még béta állapotban van), 3D-s képernyővédőt (ehhez szükség van a Photo! 3D Screensaver telepítésére is a célgépen), Windowson önállóan futtatható galéria alkalmazást, telepíthető programot vagy VRML formátumú 3D-s webes galériát.

Többféle formátumba exportálhatunk...

A képminőség meghatározásával kordában tarthatjuk a méreteket is. Az önállóan futtatható programok esetében az irányítás a Preview móddal egyezően történik, a Shockwave esetében kicsit más, talán még egyszerűbb. A Shockwave változathoz a HTML kód mellett egy preview.exe-t is kapunk, így azzal is futtatható, akár CD-ről is.
Az albumainkat megoszthatjuk a Pho.to.com oldalon is, de persze a sajátunkon is közzétehetjük.

A program innen tölthető le, ezen az oldalon pedig folyamatosan találunk hozzá újabb letölthető 3D-s környezeteket.
Ezen az oldalon pedig a felhasználók által feltöltött Shockwave formátumú 3D albumokat csodálhatunk meg.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!