szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Persze az is előfordulhat, hogy már annyi kis ikon csücsül az óra mellett, hogy egyszerűen...

Persze az is előfordulhat, hogy már annyi kis ikon csücsül az óra mellett, hogy egyszerűen idegesíti a felhasználót.

Ha sok van akkor elég idegesítő lehet

Ezek eltüntetésére nem nagyon van „hagyományos” mód - hacsak nem klikkelünk mindegyiken, és választjuk az „elrejtés” opciót, már amennyiben ezt a szóban forgó alkalmazás megengedi. 

Szerencsére egy egyszerű regisztrációs kulccsal elérhetjük, hogy semmi más ne jelenjen meg az órán kívül – a tálca így jóval rendezettebb lesz, ráadásul egyetlen kattintással bármikor visszakapcsolhatjuk az apró ikonokat.

Nyissuk meg a rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt, azaz a Registryt (Start/Futtatás/regedit), és navigáljunk el a
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer bejegyzéshez. 

Itt alapesetben egy kulcsot találtunk a „NoDriveTypeAutoRun” nevűt, nekünk azonban egy másik kulcsra van szükségünk, konkrétan a „NoTrayItemsDisplay” nevűre. Itt azonban nincsen ilyen. Sebaj, készítsünk egyet! Kattintsunk a jobb egérgombbal az üres jobb oldali ablakban, majd válasszuk az „új/duplaszó” lehetőséget.

Készítünk egy bejegyzést...

A létrejött új duplaszót nevezzük át erre „NoTrayItemsDisplay” (idézőjelek nélkül természetesen). Kattintsunk jobb egérgombbal a most létrejött duplaszóra, válasszuk a „Módosítás”-t, és értéknek adjunk 1-et.

Az érték legyen 1

Ha most újraindítjuk a gépet (amit megtehetünk nagyon gyorsan, mindössze két kattintással, ezt az apró trükköt használva), az apró ikonok már el is tűntek az óra mellől.

Eltűntek!

Ha vissza akarjuk csalogatni őket, csak állítsuk a „NoTrayItemsDisplay” értékét 0-ra, és máris visszakerül valamennyi a helyére. A tipp XP és Vista esetében is működik.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!