szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Olvasóink közül többen is jelezték, hogy a Windows XP SP3-as szervizcsomagjának...

Olvasóink közül többen is jelezték, hogy a Windows XP SP3-as szervizcsomagjának telepítése után eltűnt az Outlook Expressből a Fiókok menüpont, ami azért jelent gondot, mert így „kissé” nehézkes postafiókot felvenni, törölni, módosítani a programban.
Nos, szerencsére nem az újratelepítés vagy az SP3 eltávolítása az egyetlen megoldás, van ennél egyszerűbb is.

Innen valami hiányzik...

Indítsuk el a Registry szerkesztőt (Start menü / Futtatás, írjuk be: regedit, majd nyomjunk Entert).
A szerkesztőben keressük meg a következő bejegyzést:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Outlook Express
Ha minden igaz, itt találunk egy No Modify Accts bejegyzést. Több gondunk is lehet vele. 
1. Az egyik, hogy az értéke 1, ami azzal jár, hogy az Outlook Express elrejti a kérdéses menüpontot. Ebben az esetben írjuk át az értéket 0-ra, s máris visszakapjuk a Fiókok... menüpontunkat az Outlook Express következő indításakor.

Egyszerű Registry módosítás

2. A másik gond, hogy az adott bejegyzés értéke ugyan 0, de a típus nem Duplaszó, hanem mondjuk Karakterlánc. Az Outlook Express ezt is zokon veszi sajnos. Ez esetben töröljük a bejegyzést, majd hozzuk létre újra, de ezúttal Duplaszóként (jobb klikk az editoron, Új/Duplaszó), adjuk neki a No Modify Accts nevet, majd kattintsunk rá kétszer és adjuk neki a 0 értéket.
3. Még egy variáció lehet: nincs ilyen bejegyzésünk. Ez esetben a törlés kivételével hasznosítsuk a 2. pontban leírtakat, vagyis hozzuk létre a bejegyzést, 0-s értékkel.

Előkerült az elveszett menüpont

Ezt a módszert használhatjuk természetesen a menüpont eltüntetésére is, mondjuk egy olyan gépen, ahol nem szeretnénk, ha a felhasználók módosítanák a postafiókokat. Mindössze az említett bejegyzés értékét kell 1-re átírni a Registry-szerkesztőben.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!