szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A mindössze 500 Kbájtos, ingyenes képernyővédő csak a legújabb Macintosh...

A mindössze 500 Kbájtos, ingyenes képernyővédő csak a legújabb Macintosh operációs rendszer, a Leopard alatt működik. A Core Animation eszközzel fejlesztett alkalmazást a http://davidmcnerney.com/MovingPhotos3D/index.html címről lehet letölteni. 

A fényképekből épülő kártyavár mozog is

Telepítéséhez csak el kell indítani és utána kiválasztani egyet a System Preferences-ben található képernyővédők közül. Több beállítást is megváltoztathatunk, így például kiválaszthatjuk, hogy melyik könyvtárban található képeket használja fel a mozgó alakzatokhoz, illetve hogy mekkorák legyenek a repkedő képek és milyen gyorsan mozogjanak. A látvány valóban bámulatos! A Windowst és a régebbi Mac OS X-et használók a mellékelt videón megnézhetik, milyen „élőben” ez a képernyővédő, ami nagyon jó példa arra, hogyan lehet nagyon egyszerűen, nagyon látványos alkalmazásokat fejleszteni OS X alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!