szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére egy apró és ráadásul ingyenes alkalmazás...

Szerencsére egy apró és ráadásul ingyenes alkalmazás telepítésével ezzel a képességgel is felruházhatjuk korosodó rendszerünket. A Desktop Media telepítés után azonnal elhelyezkedik a Windows Tálcáján, és ettől kezdve figyeli, hogy milyen eszközöket csatlakoztatunk a rendszerhez.
Alapértelmezésben a különböző USB-s külső merevlemezekhez, USB memóriakulcsokhoz, CD/DVD lemezekhez vagy csatlakoztatott fényképezőgépek kártyáihoz teszi ki az azonnali elérést biztosító ikont a Windows Asztalára. Ha autorun is van mondjuk egy CD-n, akkor annak az ikonjával dolgozik, amúgy a megszokott ikonokat használja az eszközök jelölésére, kiírja a nevüket és alatta zárójelben meghajtójelet is.

Ha ez így önmagában nem lenne elegendő, csak kattintsunk a jobb egérgombbal a Tálcán lévő ikonra, és válasszuk az Options... menüpontot. Itt bekapcsolhatjuk, hogy a program megjelenítse a merevlemezeket és hálózati meghajtókat is az Asztalon, illetve megadhatunk kivételeket, ha valamelyik meghajtót nem szeretnénk viszontlátni a Desktopon.
A program nagyon egyszerűen konfigurálható, a használatával pedig kényelmesebben dolgozhatunk a hordozható eszközökkel (azonnal elérjük őket az Asztalról csatlakoztatás után, és a szabályos lecsatlakoztatás is egyszerűbb így, hiszen csak egy jobb klikk az ikonon, majd egyetlen kattintás Kiadás menüponton).
Tökéletes kiegészítője lehet korábbi tippünknek, ahol a Windows Asztalának tökéletes kihasználásához adtunk tippeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Szlávik János: Az elhunytak száma nem csökken kellő mértékben

Meghalt Törőcsik Mari

Meghalt Törőcsik Mari

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál