szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul egy pofonegyszerű megoldás.

Ráadásul egy pofonegyszerű megoldás. Akár a Wordben, akár a Wordpadben írunk meg egy dokumentumot, a Windows XP-ben létrehozhatunk belőle úgynevezett „kivágásobjektumot”. Így ha egy szövegrészletet később még fel szeretnénk valamire használni, egy mozdulattal kirakhatjuk azt a Windows Asztalára, hogy bármikor újrahasznosítsuk.
A módszer rém egyszerű:
1. Kijelöljük a szövegrészt a dokumentumban
2. Megnyomjuk a Ctrl + C billentyűkombinációt
3. Kattintunk az Asztal egy szabad területén
4. Megnyomjuk a Ctrl + V billentyűkombinációt

A Windows létrehoz egy kivágásobjektumot az Asztalon, Másolat, vagy WordPad esetében WordPad dokumentum másolat 'részlet eleje...' néven. Az ikonja egy tépett papírra emlékeztet.
A nevet persze átírhatjuk, de ha nem tesszük, a Windows elkezdi sorszámozni, ahogy egymás után gyártjuk a jegyzeteket.

Dokumentum részletek az asztalon

Természetesen nem csak billentyűkombinációval hozhatunk létre jegyzetet, hanem a szövegszerkesztő Másolás menüpontjával is megoldható, a létrehozáshoz pedig használhatjuk az Asztalon jobb kattintással elérhető menüben található Beillesztés menüpontot.
Ha ez a módszer sem tetszene, akkor a legegyszerűbb, ha a Wordben kijelölt szöveget egyszerű fogd és dobd módszerrel kihúzzuk a Windows Asztalára.
Az elkészült jegyzetre duplán kattintva a rendszer abban a programban nyitja meg a fájlt, amelyikből másoltuk a részletet. Így, ha Word dokumentumból mentettünk el részletet, akkor a Wordben láthatjuk viszont.
Ez egy egyszerű, de hasznos rendszerfunkció, amelynek a segítségével sok időt megspórolhatunk a menükben bogarászás mellőzésével, ha egy szövegrészletre a későbbiekben is szükségünk van. Amúgy nemcsak az Asztalon, hanem tetszőleges mappában is létrehozhatunk ilyesfajta gyorsjegyzetet.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
G7: Akár fél évig is ingyen kaphatnánk a gázt a következő választás előtt

G7: Akár fél évig is ingyen kaphatnánk a gázt a következő választás előtt

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus

Egy órán át lógott ki a gólya fejjel lefelé a fészkéből

Egy órán át lógott ki a gólya fejjel lefelé a fészkéből