szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Wired-Markert néhány mozdulattal telepíthetjük a Firefoxba.

A Wired-Markert néhány mozdulattal telepíthetjük a Firefoxba. Az sem jelent gondot, ha a legújabb, 3-as Firefoxot használjuk böngészéshez.
A telepítés után a böngészőnk egy Wired-Marker menüponttal bővül (ezt eltüntethetjük a modul beállításainál, ha zavarna), illetve a helyi menüben is megjelenik egy Wired-Marker menüpont, ha egy szövegrész kijelölése után kattintunk a jobb egérgombbal. Utóbbi esetben kiválaszthatjuk, hogy a kijelölt szöveget milyen színnel szeretnénk kiemelni.

Előnézetet kapunk a korábban kiemelt képekről, szövegekről

A kiemelést a program megjegyzi, így ha később visszatérünk egy oldalra, az általunk korábban kiemelt szövegrészek automatikusan újra kiemelésre kerülnek.
Ha egy kiemelést egy jobb klikk után a helyi menüben szüntethetjük meg a Clear this marker menüponttal. Érdekesség, hogy minden kiemeléshez hozzárendelhetünk megjegyzéseket is, amelyeket persze később újra elolvashatunk, így ha egy szövegnél már elfelejtettük, miért is volt szükségünk rá, itt emlékeztethetjük magunkat.
A Wired-Marker menü segítségével egyébként szűrési lehetőségünk is van, a használt színeknek megfelelően tudjuk rendezni a kiemeléseinket, s egyetlen kattintással megnyithatjuk azokat a honlapokat, amelyeken korábban „matattunk”. A kiemelési lehetőség nem csak a szövegekkel használható, akár képekkel is megtehetjük mindezt.

A színek segítségével kategóriákra bonthatjuk a kiemeléseket

A kiemelt szövegekről és képekről azonnal nézőképet is kapunk, ha egy mentett link fölé visszük a kurzort a Wired-Marker ablakában.
Ha nem lennének elegendő az alapértelmezett kiemelési kategóriák, akár sajátokat is létrehozhatunk bármikor tetszőleges színnel, a Wired-Marker saját ablakában pedig átlátható módon rendszerezhetjük feljegyzéseinket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!