szerző:
techline.hu

A PDF Download 2.

A PDF Download 2.0 egy aprócska ingyenes kiegészítő a Firefoxhoz, amelynek a segítségével képessé tehetjük a böngészőt arra, hogy az éppen nézett weboldalból másolatot készítsen egy PDF fájlba, amelyet azután offline nézegethetünk szinte bármilyen platformon, vagy elküldhetjük ismerősünknek is, mondjuk e-mailben.

Telepítve...

A konvertálás valójában online történik, az elkészült PDF fájlt pedig rögtön utána letölthetjük a gépünkre (vagy ha úgy gondoljuk, azonnal elküldhetjük e-mailben is). Mindez egyetlen gombnyomással: a PDF Download beépül a böngésző eszköztárába, nekünk csak kattintanunk kell, és az éppen nézett oldalból máris készül az elektronikus dokumentum.

Konvertáljunk!

Természetesen a szöveg szöveg marad, meglesznek a képek, és a linkek is „élnek” a PDF fájlban. Sajnos annyira nem alapos a szoftver, hogy több „rétegben”, az aloldalakkal együtt mentse az adott honlapot, de az éppen megnyitott oldalt kiválóan konvertálja (igaz, az animációkból csak állóképek lesznek, a Flash objektumoknak pedig csak a helye marad meg).

A kész PDF fájl az Adobe Readerben

A programot részben testre szabhatjuk (megadhatjuk, mi legyen az alapértelmezett művelet, megjelenjen-e az Eszközök menüben a PDF Download menüpont stb). De valójában sokat állítgatni nem tudunk, minthogy a program lényege is „csak” annyi, hogy a segítségével egyetlen kattintással tehessünk el későbbre mondjuk egy érdekes cikket, amelyet az interneten találtunk. Erre viszont gyakorlatilag tökéletes megoldás!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
techline.hu Tech

Nem kell többé gépelnie!

Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy egy papíron lévő szöveget kellene sürgősen...