szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Pandora Recovery egyike a leghatékonyabb „fájlvisszaszerző” alkalmazásoknak.

A Pandora Recovery egyike a leghatékonyabb „fájlvisszaszerző” alkalmazásoknak. Két változata létezik: a telepíthető verziót – személyes használatra – ingyenesen letölthetjük és használhatjuk, míg a „fizetős” változat egy 512 MB-os USB memóriakulcson kaphat helyet, több más hasznos alkalmazás társaságában.

Újraélesztés? A Quick View segítségével előtte megnézhetjük a képet

A kétféle változat amúgy ugyanazt nyújtja, nincsen funkcióbeli korlátozás az ingyenesben sem. A telepítés nélkül futtatható változat előnye, hogy ha az elsődleges rendszerlemezről kellene visszaállítanunk a fájlokat, akkor egy újabb program telepítése (így a Pandoráé is) bizony rizikófaktor a visszaállítandó fájlok számára. A rendszer ugyanis a törölt fájlokat még egy ideig tárolja, a felhasználók számára láthatatlanul, ám ahogy fájlokat mozgatunk, másolunk, telepítünk, úgy ezek a „maradványok” szép lassan felülíródnak, akkor pedig már a fájlvisszaállító program sem képes elővarázsolni őket (vagy csak cafatokban, használhatatlanul).

Akár kereshetünk is a visszaállítandó fájlra

Szóval, ha a Pandorát egy véletlen fájltörlés után telepítjük, azzal rontjuk a visszaállítás esélyeit. Ebből következik, hogy ha nem akarunk pénzt adni érte, tartsuk tettre készen telepítve a gépen...
Ugyancsak érdemes az USB kulcsos változatban gondolkodni, ha több gépen is elő szokott fordulni, hogy mondjuk a kollégák véletlenszerűen likvidálnak fájlokat kikapcsolt Lomtár mellett, vagy Shift + Delete kombináció használatával (ilyenkor a törölt fájl nem kerül a Lomtárba, hanem azonnal „megsemmisül”). Ebben az esetben is kényelmesebb, ha a zsebünkben ott lapul a program, munkára készen.

Otthonra ingyen
Otthonra viszont bőségesen elegendő az ingyenes változat. Csak feltelepítjük, és várunk a - remélhetőleg el nem érkező - pillanatra, amikor be kell vetnünk.
A használata mellesleg egészen egyszerű, a kiválasztott meghajtó tartalmát (legyen az merevlemez, memóriakártya stb.) szabadon böngészhetjük, vagy a Search fülre kattintva akár konkrétumokra is kereshetünk, különféle szempontok szerint.

Munkában a Surface Scan módszer

A program NTFS és FAT partíciókkal egyaránt működik, és természetesen visszaállítható fájlok típusára vagy méretére sincs semmiféle korlátozás, akár komplett mappákat is visszahozhatunk az életbe a volt tartalommal, feltéve, hogy minden adat sértetlen.
A szöveges fájlokat és képeket visszaállítás előtt még meg is nézhetjük, ami egyszerűsíti a beazonosítást.
Érdemes még szem előtt tartani, hogy nem árt, ha van egy másik adathordozó (külső merevlemez, USB memória stb.) is a közelben, vagy legalább egy másik partíció, mint ahonnan éppen vissza szeretnénk állítani a fájlokat. Ugyanis több fájl visszaállításakor azzal is ronthatunk az esélyeinken, ha ugyanarra a meghajtóra próbáljuk visszaállítani törölt állományainkat, mint ahonnan töröltük azokat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital

Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital

Az Index volt tulajdonosa átszervezi sokmilliárdos cégbirodalmát

Az Index volt tulajdonosa átszervezi sokmilliárdos cégbirodalmát

Dzsudzsák a magyar másodosztályban folytathatja

Dzsudzsák a magyar másodosztályban folytathatja