szerző:
techline.hu

Az IncrediMail Xe weboldala meglehetősen lényegre törő.

Az IncrediMail Xe weboldala meglehetősen lényegre törő. Az óriási zöld „Click Here!” gombra kattintva azonnal letölthetjük mókás levelezőprogramjukat, pontosabban annak webes telepítőjét.
A telepítésnél két dologra érdemes figyelni:
1. Online kapcsolat kell hozzá, mivel a telepítendő részeket onnan tölti le.
2. Hacsak nem kifejezetten ez a célunk, akkor ne engedjük neki lecserélni az alapértelmezett keresőoldalt az általa favorizált My Startra.
Ezen kívül más buktató nem nagyon van. A telepítés végeztével importálhatjuk fiókjainkat – ha vannak – az Outlook Expressből vagy az Outlookból.

Ha nincs szükségünk a MyStartra, telepítésnél iktassuk ki

A mókás levelező
A telepítés utáni első induláskor ki kell választanunk személyi asszisztensünket. Ez a festő smiley-tól a versenycsigán át az angol komornyikig minden lehet. Kedves, animált figurák ezek, amelyek ezentúl mindig figyelmeztetnek minket, ha új levelet kaptunk (persze kikapcsolhatók).

Önnek új üzenete érkezett

Ha az alapértelmezett hat darab közül egyik sem lenne szimpatikus, letölthetünk továbbiakat a Get More Notifiers linkre kattintva. Itt találunk ingyenes és fizetős (Gold szekció) animációkat is.
Az IncrediMail felépítése nem lesz ismeretlen azok számára, akik már használtak Outlook Expresst. A program elrendezése nagyon hasonlít, bár a látványos skin modernebb külsőt kölcsönöz neki. Skint cserélni az ingyenes verzióban sajnos nem tudunk, ahhoz szükségünk van a Premium változat megvásárlására (később még részletezzük, hogy ez milyen további előnyökkel jár).
Az első meglepetés minden bizonnyal akkor éri a felhasználót, amikor megpróbál új levelet küldeni. Itt ugyanis számos kedves és látványos levélpapír közül választhatunk, vannak közöttük animációval tarkítottak is. A Get More Letters gombra kattintva továbbiakat tölthetünk le, itt is van ingyenes és fizetős letöltés.

Levélpapírok, animációk, hangok egy levélben

Levelünket tovább színesíthetjük a különféle animált emoticons figurákkal, ebből is félelmetes mennyiségű van, különféle stílusokban, különféle témákból.
Miközben gépelünk, a program egy régi írógép hangját utánozza, ám ha ez idegesítő számunkra, megszabadulhatunk tőle, a Typing gomb megnyomásával az eszköztáron. Mellette ki-/be kapcsolhatjuk a levél elküldésekor és megnyitásakor látható 3D animációt is (ez utóbbi csak az IncrediMailre vonatkozik).

Tessék mosolyogni... :)

A Signature gombra kattintva létrehozhatunk saját aláírásokat (megrajzolhatjuk őket), s azokat később egy mozdulattal beilleszthetjük levelünkbe. A Recorder gombra klikkelve hangüzenetet vehetünk fel, de ez az ingyenes változatban nem működik, szintén a Premium változatot kell megvennünk hozzá.
Érdekesség a beépített szótár: ha egy szóra kattintunk a jobb egérgombbal, miközben lenyomva tartjuk a Ctrl gombot, a program lefordítja az adott szót (a Babylon for IncrediMail segítségével – a nyelvek között a magyar is szerepel).
Az eddigieken kívül díszíthetjük a leveleinket további animációkkal, érdekesebbé tehetjük hangeffektekkel és MIDI zenékkel, sőt, akár elektronikus képeslapot is küldhetünk különféle témákban.

Látványos külső, mókás lehetőségek

Mindenre igaz, hogy az alapértelmezett mennyiségen kívül egy gombnyomással továbbiak várnak az interneten, ingyen vagy pénzért. Természetesen címjegyzék is van a programban.
Az IncrediMail kis ikon formájában folyamatosan jelen van a Tálcán, és figyeli, mikor kapunk új levelet, s erre rögtön figyelmeztet minket.

Kompatibilitás
Az IncrediMailben készült levelek általában más levelezőprogramokban is megfelelően jelennek meg, bár akadnak kliensek, amelyekben kicsit „szétesnek”. Outlook Expressben viszont nincsen ilyen gond, ott animációstul és hangostul ugyanazt kapja a fogadó, mint amit mi küldtünk neki az IncrediMailből.

Letölthető tartalmakat is találunk hozzá

Az egyetlen gond az lehet, hogy némelyik spamszűrő elsőre hajlamos spamnek minősíteni az ilyen habos-babos leveleket, még akkor is, ha azok megbízható címről érkeznek.

Ingyen vagy pénzért?
Az ingyenes verzióval meglehetősen sok funkciót kapunk. Amiért érdemes lehet váltani, az a hangos üzenetek küldésének lehetősége (mármint saját hangfelvétellel a programból), a skinek használata, és ami talán a legfontosabb, az elküldött levelek végére kerülő IncrediMail önreklám eltávolítása. Ezen felül vásárolhatunk még hozzá spamszűrőt is, ha úri kedvünk úgy tartja.
A program Premium változata 29 dollár, ha saját levélpapírt is készítenénk hozzá, akkor a Letter Creatorral együtt 49 dollárért vehetjük meg.
Persze ahhoz, hogy levelezzünk és néha bolondosabb leveleket is küldjünk, az ingyenes változat is bőségesen elég.


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Drámai hatását mutatták ki a légszennyezettségnek

Drámai hatását mutatták ki a légszennyezettségnek

A szuperkötvény elbújhat: busásan fial az albérletek kiadása

A szuperkötvény elbújhat: busásan fial az albérletek kiadása

Több mint félmillió tüntető vonult utcára Barcelonában

Több mint félmillió tüntető vonult utcára Barcelonában

Magyar Nemzet: Spanyol ingatlant vett a volt kispesti MSZP-s

Magyar Nemzet: Spanyol ingatlant vett a volt kispesti MSZP-s

62 ember meghalt, amikor bomba robbant egy mecsetben Afganisztánban

62 ember meghalt, amikor bomba robbant egy mecsetben Afganisztánban

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól