szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Letölthető a legújabb béta változat a Microsoft böngészőjéből...

Letölthető a legújabb béta változat a Microsoft böngészőjéből, lássuk mik a legfontosabb (és legjobb) változások.

Az egyik legjobb újítás, hogy végre használható lesz a tabbed browsing, azaz a megnyitott oldalakat jelző a kis fülek. Minden fül kapott egy színt, és az ugyanarról az oldalról megnyitott további aloldalakat azonos színnel jelzi az IE, megkönnyítve ezzel az azonosítást.

Remek ötlet, ideje volt már! Szintén bekerült a „Tab Isolation” nevű eljárás is, ennek lényege, hogy minden fül egy külön „mini processz” a böngészőn belül: így ha esetleg egy-egy weboldal kiakasztja/lefagyasztja a böngészőt, akkor csak az adott fül fog lefagyni (amit jobb klikkel bezárhatunk).

A keresés is megújult: a felület jóval igényesebb és könnyebben használható, egy kattintással válthatunk a népszerű keresők között.

Ennél is érdekesebb azonban , a keresés alatti „history”, ahol előző, a témához kapcsolódó kereséseinket láthatjuk, kis thumbnail-ekkel – nagyon látványos és hasznos funkció!

Állítólag a kombatibilitás is jelentős fejlődésen esett át, de ezzel talán várjuk meg a végleges verziót – ugyanez vonatkozik a sebességre is, az IE8 sebességben egyelőre még nem versenyezhet a Firefox-al, de ne legyünk igazságtalanok – ez még csak a béta. A felületen végrehajtott újítások azonban rokonszenvesek, talán lassan a Microsoft is ráérez a jó irányra, már ami a böngészők fejlesztését illeti. 
[via Zdnet]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!