szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A számítógép nemcsak munkára fogható a nap 24 órájában...

A számítógép nemcsak munkára fogható a nap 24 órájában, hanem még a szórakoztatásunkról is gondoskodhat. A digitális életmód egyik jellemző tevékenysége manapság a különféle online adások nézése. Van, aki a YouTube-ra feltöltött videókra van rákattanva, de sokan használják a Joostot, a Mirót vagy az Adobe Media Playert, ha online videókra és internetes tévéadásokra kíváncsiak. Ezekről a programokról bővebben is olvashatnak korábbi cikkünkben.

A fenti alkalmazásokhoz hasonlóan, a Livestation is online tévéadásokkal lát el minket, és – szintén a fentiekkel egyezően – Windows, illetve OS X alatt is használható. Az OS X-es verzió nemrég vált publikussá, és készül a linuxos változat is, de az egyelőre még nem elérhető.
A program letöltéséhez ingyenes regisztrációra van szükség, aminek később akkor vesszük hasznát, amikor az alapértelmezett csatornákon (BBC World News, Bloomberg Television, EuroNews, France 24 stb.) felül a több mint 600 továbbiból ingyenesen válogatnánk a programhoz, illetve a program indulásakor is be kell vele jelentkeznünk.
A Livestation felülete nagyon jól áttekinthető, a csatornák kiválasztására több mód is kínálkozik, a 3D-s görgetéstől az egyszerű listamezőig. Ha már túl sok csatornát halmoztunk fel a programban, keresési lehetőség is van, így pillanatok alatt meglelhetjük azt, amelyikre éppen szükségünk van.

Lehetőségünk van ablakban, teljes képernyőt elfoglaló, de „választásra kész” módban és persze teljes képernyőn is nézni az adásokat. Tetszőlegesen nagyíthatjuk is a képet, és úgy is beállíthatjuk a programot, hogy folyamatosan a többi ablak fölött „lebegjen”.
Érdekesség a Chat-room, amelynek a segítségével „elbeszélgethetünk” a többi felhasználóval, aki éppen az adott csatornát nézi, és csevegni szeretne (írásban).
A Livestation látványos és jól használható program, bőséges csatornaválasztékkal (de a magyar csatornák közül a cikk készültekor csak a Duna TV és az ATV volt megtalálható).


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Megtorpant a lakások "zöldítése", ez meg is látszik az energiafogyasztáson

Enyhül a norvég járványszigor: már öten is összegyűlhetnek egy lakásban

Enyhül a norvég járványszigor: már öten is összegyűlhetnek egy lakásban

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában