szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Google Docs felér egy komplett irodai csomaggal, s ha a gépünkön állandó az...

A Google Docs felér egy komplett irodai csomaggal, s ha a gépünkön állandó az internetes kapcsolat, praktikusan tudjuk használni akár folyamatosan is. Ha emellett még néhány online adatbázis-kezelőt, közösségi oldalt, fájlmegosztót és más fontos online alkalmazást is futtatunk, akkor a böngészőben egy idő után áttekinthetetlenül sorakoznak a megnyitott „fülek”.
Az alábbi két programmal ikonnal indítható alkalmazást varázsolhatunk kedvenc weboldalainkból. A működéshez persze szükség van továbbra is az online kapcsolatra, de sokkal kényelmesebben dolgozhatunk így mondjuk több Google Docs-os dokumentumon, mint a böngészőn belül „fülezve”.

Fluid (OS X)
Kezdjük rögtön az OS X-es programmal! A Fluid tulajdonképpen egy oldalspecifikus böngésző, amelynek a segítségével pillanatok alatt készíthetünk önálló alkalmazást kedvenc honlapunkból, saját ikonnal ellátva (lehet a honlap ikonja, vagy választhatunk tetszőleges PNG fájlt).

Néhány mozdulat...

...és máris van Gmail alkalmazásunk

A feladat nagyon egyszerű, csak meg kell adnunk a webalkalmazás linkjét, kiválasztanunk, hol jöjjön étre új alkalmazásunk (például az Applications mappában), és persze választani kell hozzá egy ikont, amelynek a segítségével ráismerünk.
Nemcsak alkalmazást hozhatunk létre, hanem akár a menüsorban is elhelyezhetjük kedvenc webes alkalmazásunkat, amelyet így egyetlen gombnyomással elérünk. Ráadásul, különféle scriptek segítségével, ezeket tökéletesen testre szabhatjuk.

Tökéletesen testreszabható

Érdekesség a CoverFlow lehetőség, amelynek sa egítségével a Finderben és az iTunesban megszokott módon böngészhetünk képeket online alkalmazásunkban.

Bubbles (Windows)
A Bubble () hasonló dolgot valósít meg Windowson, mint a Fluid OS X-en. Itt is könnyedén készíthetünk önálló ablakban, külön alkalmazásként futó „programokat” kedvenc webalkalmazásainkból. Egyetlen mozdulat csupán, és a hozzájuk tartozó ikon is az Asztalra kerül. 

Windows alatt sem bonyolult a dolog

Akinek nem jönne be (mellesleg elmarad a Fluid nyújtotta kényelemtől), az megpróbálkozhat a Prismmel is, amelyről korábbi cikkünkben írtunk.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!