szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha már úgyis a Google folyik mostanában a csapból is - elsősorban a Google Chrome miatt -...

Ha már úgyis a Google folyik mostanában a csapból is - elsősorban a Google Chrome miatt - érdemes egy pillantást vetni egy másik népszerű Google alkalmazásra, a Picasara, amelynek készülőben van az új verziója. A Picasa 3 bétája letölthető a készítők honlapjáról (természetesen a “régi” sem szűnt meg, csak kicsit lecsúszott az oldalon a linkje).

A felület nem sokat változik, de a funkciók jelentősen bővülnek

Az új verzió újdonságai közül érdemes kiemelni a szinkronizálási lehetőséget (a Picasa Web Albums nevű ingyenes online képmegosztóval), az ehhez kapcsolódó tag és geotag funkciókat, a megújult retusálási eszközkészletet, a rendszerbe integrálódó képnézegető funkciót (ha az Intézőben duplán kattintunk egy képre, a Picasa Photo Viewer nyitja meg) és a teljesen megújult slideshow készítőt, amelynek segítségével látványos videókat készíthetünk fotóinkból (mi sem természetesebb, hogy egy kattintással feltölthetjük a kész anyagot a YouTube-ra is).

Készítsünk mozit a fotókból a YouTube-ra...

De van még webkamera capture, vízjel használati lehetőség a fotóknál, új nyomtatási megoldások és még számos apró újítás, amelyek miatt érdemes megismerkedni az új verzióval. Nálunk megbízhatóan működött, ezért merjük ajánlani, de azért érdemes figyelembe venni, hogy egyelőre béta verziótól van szó. Aki garantáltan stabil Picasa-t szeretne, az töltse le a jelenleg aktuális 2.7-es verziót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet

Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen, a Kreml behívatta az amerikai nagykövetet

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia