szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Window Ruler egy szokatlan, de sok esetben jól használható alkalmazás, amelynek a...

A Window Ruler egy szokatlan, de sok esetben jól használható alkalmazás, amelynek a segítségével virtuális vonalzokat használhatunk a Windowsban (XP-n és Vistán egyaránt).
A programot telepítenünk sem kell, mivel létezik már belőle portable változat is, vagyis elegendő bemásolni egy tetszőleges mappába és onnan elindítani az EXE fájlt.

Megmérjük a dobozt

A Window Ruler segítségével bármit lemérhetünk a képernyőn (a mértékegység is változtatható), de elsősorban arra szolgál, hogy mondjuk egy programablak, vagy az ablakon található objektumok méretét megtudjuk, vagy viszonyítani tudjuk alkalmazásunkat a különféle képernyőfelbontásokhoz. A piros pöttyöt megfogva a vonalzók találkozásánál, bármilyen objektumhoz hozzárendelhetjük, így egy mozdulattal lemérhetjük azt.

A piros pötty segítségével pillanatok alatt kiválaszthatjuk a mérendő objektumot

Elsősorban tehát programozóknak lett kitalálva, de webfejlesztőknek és grafikusoknak is hasznos lehet. Segítségével egy pillanat alatt készíthetünk képernyőképet is, bár ezt speciel a PrintScreen gombbal is megtehetjük, szóval amolyan alkalmi „feature”-ről van szó.

Ellenőrizhetjük, hogy programunk miként fest különböző felbontásokban

A program memóriaigénye meglehetősen nagy, több mint 7 Mbájtot „eszik”, de nem kell mindig futnia. Ha viszont valaminek meg szeretnénk tudni a méretét a képernyőn, olyankor pótolhatatlan!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!