szerző:
techline.hu

A „tűzróka” egyre növekvő népszerűsége ellenére még mindig nagyon...

A „tűzróka” egyre növekvő népszerűsége ellenére még mindig nagyon sokan vannak, akik inkább az Internet Explorerre szavaznak. Érveik bizonyára szép számmal akadnak, s még az eddigieknél is meggyőzőbbek lehetnek, ha a böngésző mellé felkerül a Bayden Systems kiegészítő csomagocskája, az IEToys.
Az alig pár száz Kbájtos programocska (letölthető innen) letöltése és telepítése (amely során ajánlott valamennyi opció bejelölése) is a pillanatok műve, s ha használni kezdjük, már csak csodálkozunk, hogyan tudtunk meglenni nélküle: meglepően ügyes kis segédalkalmazásokkal, „játékszerekkel” (toys = játékok) egészül ugyanis ki a Microsoft böngészője.
Ahhoz, hogy az IEToysot bevethessük, újra kell indítanunk az Internet Explorert, amelyen az első pillanatban szinte nem is veszünk észre semmiféle változást. Holott segédprogramocskáink már ott lapulnak a háttérben, csak épp különböző módon hívhatók elő. A ProxyPick például el sem rejtőzik, ikonja ráül az eszközsorra, s ha rákattintunk, proxy konfigurációt választhatunk.

A jobb egérkattintásra egy kibővült helyi menü kerül elő

A többi alkalmazás előhívásához már fel kell lépnünk valamelyik weboldalra. Ha ilyenkor csak úgy kattintunk a jobb egérgombbal, akkor egy kibővített helyi menüvel találkozunk, ahonnan érdekes funkciókat választhatunk. Itt van mindjárt a Delete Images opció. Ha ezt választjuk, eltűnnek az oldalról a képek, s csak a szöveg marad, nehogy bármi megzavarjon az olvasásban.

Eltűntek a képek

Ha pedig vissza szeretnék kapni az eltüntetett képeket, elég a böngésző Frissítés opciójára katintani.
Az Image List funkció éppen az ellenkezőjét teszi az előbbieknek: eltünteti a szöveget, pontosabban külön ablakba gyűjti ki számunkra a képeket. Ha bármelyikre kattintunk közülük, az a Vágólapra kerül, éppen úgy, mintha a Copy funkciót használtuk volna.

A lehető legegyszerűbb képmásolás

Igen érdekes funkciót kínál az AccessKeys Reference. Számos weboldalhoz különféle billentyűkombinációkat rendeltek, amelyek segítenek az oldalon történő navigálásban. Nagy kár, hogy kevesen ismerik ezeket kombinációkat. Nos, az AccessKeys fényt derít ezekre, azaz megmutatja a rejtett billentyűkombinációkat (már ahol vannak ilyenek).
Az IEToys eszközeinek másik nagy csoportjával akkor találkozunk, ha egy szót vagy szövegrészt jelölünk ki a weboldalon. A Highlighter funkció kiemelőtollként szolgál, a kiemelésnek köszönhetően felhívhatjuk a figyelmet szavakra, szövegrészletekre.
Nem világos valamelyik szó jelentése a site-on? Semmi gond, hiszen az Encyclopedia Lookup azonnal a Wikipédiához terel bennünket, ahol mindent elolvashatunk a kijelölt szóról.

Egyenes út a Wikipédiához

Hasonlóan rendelhetjük a választott szót vagy kifejezést a keresők királyához: ekkor értelemszerűen a Google pontra kell kattintani.
Ha olyan internetcímet találunk a weboldalon, amelyik nem hiperlink formájában szerepel, akkor válasszuk a Linkfy&Open opciót, s pillanatok alatt azon az oldalon találjuk magunkat, ahova az internetcím mutat.
Az is talál segítséget, aki a HTML programozást szeretné gyakorolni, a HTML Source ugyanis megmutatja a kiválasztott oldalrészlet HTML kódját.
Ennyi talán elég is ízelítőnek az IE játékszer tudásából. Érdemes kipróbálni, és nemcsak azért, mert ügyes és intelligens, hanem mert valóban szórakoztatóbbá és hasznosabbá teszi a böngészést.


Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Igazi különlegességet találtak véletlenül Izraelben: 1500 éves ez a 4x4 méteres prés

Kényszergyógykezelésre küldték a csecsemőjét kádba fojtó anyát

Kényszergyógykezelésre küldték a csecsemőjét kádba fojtó anyát

Nem jött be a Facebook újítása, továbbra is túl gyakran a szemetet osztják a felhasználók

Nem jött be a Facebook újítása, továbbra is túl gyakran a szemetet osztják a felhasználók

Így számoljunk le a halogatással. Most!

Így számoljunk le a halogatással. Most!

Hamvay Péter: Elszállóág

Hamvay Péter: Elszállóág

Terelés, a racionális vita megakadályozása – elemezték a kormány kommunikációját MTA-ügyben

Terelés, a racionális vita megakadályozása – elemezték a kormány kommunikációját MTA-ügyben