szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Erre eddig is adtunk tippeket, de akár a Registry macerálása nélkül is...

Erre eddig is adtunk tippeket, de akár a Registry macerálása nélkül is bővíthetjük a helyi menüt hasznos funkciókkal.
Ehhez nem kell mást tennünk, mint letölteni és telepíteni az alábbi két program valamelyikét.

Moo0 RightClicker Pro (Shareware)
Bár a Moo0 RightClicker Pro programnak van egy személyes használatra ingyenes változata, mi kivételesen inkább a fizetős verziót ajánljuk, mivel az testre szabható és bővíthető (az ingyenes sokkal kötöttebb).
A Pro változatból viszont letölthetünk 15 napig használható próbaverziót, amely tökéletes arra, hogy eldöntsük, megéri-e a befektetést (ha nem, még mindig ott az ingyenes változat használatának a lehetősége).

Vidám színek, új menüpontok

A program számos előre definiált menüponttal bővíti a helyi menüt (parancssor megnyitása adott mappából, programok nevének vagy útvonalának másolása, különféle rendezési lehetőségek). Színes ikonokkal és a karaktertípus, illetve a betűméret változtatásával még egyedibbé varázsolhatjuk a menünket. Ám a fő pozitívum nem is ez, hanem az új menüpontok kényelmes hozzáadásának a lehetősége. Ha akarjuk, teljesen átalakíthatjuk a helyi menüt – akár a program által önkényesen létrehozott menüpontokat is törölhetjük –, és létrehozhatunk saját menüpontokat. Mindezt nagyon egyszerűen: csak egy kattintás a Customize / Customize Moo0 Menus... menüpontra, majd ott az Add New gombra. A létrehozott menüpontot ezután az Edit gombra kattintva olyanra alakítjuk, amilyenre szeretnénk. Adhatunk neki nevet, leírást, választhatunk hozzá ikont és persze ami a legfontosabb, paraméterezhető parancsokat adhatunk meg. Menücsoportok és elválasztók is készíthetők ugyanitt, így rendezettebbé is tehetjük menünket.

Új parancs létrehozása

Mivel helyi menüket hozunk létre, azt is megszabhatjuk, milyen objektumra (fájl, mappa, háttér stb.) kattintva jelenjen meg az adott menüpont.
A teljes változat ára 38 dollár, ami, ha ki tudjuk használni a lehetőségeit (vagyis valóban szükségünk van a helyi menü testreszabott bővítésére), nem nagy összeg. Mindenesetre vásárlás előtt érdemes kipróbálni a programot, hogy ne vegyünk zsákbamacskát. És főként, előbb érdemes kipróbálni a következő programot, mert még ennél is többet nyújt, ráadásul ingyen.

FileMenu Tools (Freeware)
A FileMenu Tools szintén hasonló funkciókat lát el, azonban ingyenes! Az előre definiált, rengeteg hasznos utasítás mellett itt is van lehetőségünk saját parancsokat beépíteni a jobb kattintással előhívható menübe, és természetesen itt is megadható, hogy milyen esetekben jelenjen meg az új menüpont (mappára, fájlra, háttérre kattintás stb.).

Méretes lista...

De elhelyezhetünk bejegyzéseket a Send To menübe is, sőt, arra is van lehetőségünk, hogy a telepített programok által létrehozott bejegyzéseket ki- vagy bekapcsoljuk.
A program további extrákkal is szolgál. Találunk benne – természetesen jobb kattintással elérhető – csoportos fájlátnevezőt, fájl-megsemmisítőt, fájldarabolót és még egy fájlkeresőt is (mondjuk ez utóbbi nem nyújt többet az XP eredetijénél).

A testreszabás nagyon egyszerű

Mindent egybevetve, mi erre a programra szavazunk, mert bár kevésbé látványos menürendszert lehet vele létrehozni, mint a másik alkalmazással, a plusz funkciók és az ingyenesség azért elég komoly érv egy program mellett.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák

Szeptembertől katolikus szemléletű történelem- és irodalomkönyvet is választhatnak az iskolák