szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Réges-régen már megmutattuk, hogy lehet a Windows saját eszközeivel hangos...

Réges-régen már megmutattuk, hogy lehet a Windows saját eszközeivel hangos üzeneteket küldeni mailben, ami ugyan praktikus ha nincs más, de kényelmesnek aztán nem mondható.
A megfáradt dolgozó azonban nem akar a Hangrögzítővel pepecselni, csatolni, konvertálni pedig már végképp nem.
A JDVoiceMail éppen ezt a műveletsort rövidíti néhány kattintásra. A program ingyenes és ráadásul magyar nyelvű (hála Nagyváti Lajos szorgalmas munkájának), így a használata sem ördöngösség (a nyelvet indítás után a Configuration/Language menüpontban változtathatjuk magyarra).

Nem éppen bonyolult felépítés

A levél küldéséhez eleve nem az Outlook Express-t kell elindítanunk, hanem a JDVoiceMail-t.
A megjelenő ablakban egy kattintás a Felvétel gombra, és már el is regélhetjük fontos mondandónkat.
A felvétel alatt folyamatosan látjuk, mennyit beszéltünk és mekkora a készülő hangfájl aktuális mérete. Bármikor megállíthatjuk és folytathatjuk a felvételt, ha kicsit döcögve jutnának eszünkbe a gondolatok. A végén azután meghallgathatjuk, mit műveltünk, majd a Küldés gombra kattintva már tehetjük is be az alapértelmezett levelezőprogramban egy új levélbe a hangfájlt, csatolásként. Ezt elvégzi helyettünk a program, nekünk csak a címzettet kell beírni és elküldeni a levelet. Tárgy és szöveg is kerül előre megírva a levélbe, amit ha akarunk átírunk, ha nem, úgy hagyunk. Az alapértelmezett szöveg kedves, de nagyon spamszerű. Lehet, hogy első alkalommal, amikor valakinek ilyet küldünk, rákérdez, nem vírus vagy spam érkezett-e, de később már biztosan nem fogja zavarni a tőlünk érkező „Hangpostád érkezett. Küldök egy hangüzenetet !!!” tárgyú levél. Csak lejátssza a csatolást és elkönyveli, hogy már megint lusták voltunk gépelni... Viszont a tárgy és az üzenet alapértelmezett szövege egyaránt átszabható tetszésünk szerint, így a program az általunk megadott szöveggel is tud levelet küldeni.

Saját címjegyzék és előre megírt üzenet a levél elkészítéséhez

A JDVoiceMail MP3 formátumot használ, így a címzettnél nincs szükség extra programra a lejátszáshoz, mivel a Media Player is megbirkózik e „komoly” feladattal. A tömörítés minőségét felvétel előtt beállíthatjuk a programban, ha szükségét érezzük (ettől függ a fájlméret, de ez még maximális minőségnél sem különösebben nagy).
Hangfelvételek készítéséhez is használhatjuk a JDVoiceMail-t, hiszen van Mentés gomb is, amelyre kattintva WAV vagy MP3 formátumban eltárolhatjuk a felvételt. A hangbeállításokat és a mikrofon finomhangolását is elérjük egyetlen gombnyomással.

A hangminőség is állítható

Érdekesség, hogy van benne fényképes címjegyzék is (egy fotó, név és e-mail cím tárolható el benne). A Levél szövege menüpontban kérhető, hogy minden levél küldésekor innen választhassuk ki a címzettet, így már azt sem kell begépelnünk, hanem azonnal küldhető a levelezőprogramban generálódó levél. Ennél kényelmesebben már tényleg nem nagyon lehet (legfeljebb ha hanggal is vezérelhető lenne a program).
A JDVoiceMail kicsi, gyors és ügyes. Arra a feladatra, amire szánták, tökéletesen megfelel. Végre vége a fáradtan gépelés korszakának!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!