szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az "eClips" névre keresztelt program rövid, az űrkutatás és a globális...

Az "eClips" névre keresztelt program rövid, az űrkutatás és a globális környezetvédelem témaköreivel foglalkozó videoklipekből áll. Az eClips a NASA , a YouTube, és egyéb szervezetek (Internet Archive, CaptionMax, National Institute of Aerospace.) együttműködésének eredményeként jött létre, és jelenleg 55, egyenként 5-10 perces, angol nyelvű, tudományos videoklipet tartalmaz. A hetente újabb videóval bővülő választék, ami - a NASA ígérete szerint – a jövő évre 220-ra növekszik, korcsoport szerint 3 kategóriába van sorolva.

Az eClips-ek mellett tanári óravezető vázlat is található, hogy a pedagógusok hatékonyan tudják a digitális tananyagot az oktatás során felhasználni.

Szolgáltatásunkat a pedagógusok igénye hozta létre, és jól tükrözi a NASA elkötelezettségét arra, hogy korszerű formátumú tudásforrásokkal lássa el a jövő felfedezőit a matematika, a technológia az általános és mérnöki tudományok terén.” – mondta Joyce Winterton, a  NASA oktatási szakreferense, egy tegnapi nyilatkozatában.

Az eClips videók most már a tanulók és oktatók rendelkezésére állnak - legalábbis ha a tanuló Internet Explorer-t használ, mivel (ejnye-bejnye Nasa) a videók lejátszás Firefox-ból nem működik. 
[via IOT.hu]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Szuperkomputer a NASA-nak

A 10 petaflop teljesítményű böhönc a tervek szerint 2010-re készülne el, de előtte...

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban