szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Stylet Click & Term (ClickGone) egyvalamire jó: bezárhatunk vele futó...

A Stylet Click & Term (ClickGone) egyvalamire jó: bezárhatunk vele futó alkalmazásokat, egyetlen kattintással. Ez mondjuk általában igaz a programok felső sarkában található X-es gombra is, ám ez a kis program a lefagyott alkalmazásokat is kilövi nekünk. Gyakorlatilag olyan ez, mint Linuxon a Kill vagy OS X-en Force Quit utasítások.

A kényelmes használathoz nem árt egy gyorsbillentyű

A működése egyszerű: elindítjuk, ekkor a kurzor kis céltáblává változik (eh, hát némi csavar van a dologban a készítők részéről, mert ez nem is célkereszt, de legalább jól látható), mi a lefagyott, vagy csak egyszerűen bezárni kívánt program ablaka fölé visszük a kurzort, és a bal egérgombbal „lövünk”. Jó esetben az adott program bezáródik, rossz esetben nem, ez utóbbinál hagyatkozhatunk más módszerekre, például erre, vagy erre.
A programot igazán kényelmesen akkor tudjuk használni, ha hozzárendelünk valamilyen gyorsbillentyűt. Ehhez navigáljunk el a Start menüben a programcsoportjához (Stylet Click & Gone - One Click App Killer), és ott kattintsunk a ClickGone ikonra a jobb gombbal, majd válasszuk a Tulajdonságok menüpontot a helyi menüből. A megjelenő ablakban kattintsunk a Billentyűparancs mezőbe, és nyomjuk le a hozzárendelni kívánt kombinációt (lehetőleg olyat, amit nem használunk a Windowsban. Rendeljük mondjuk hozzá a Ctrl + Shift + K kombinációhoz. Persze ha nem akarunk gyorsbillentyűt, indíthatjuk ikonról is, amikor éppen szükség van rá. A program nem fut a háttérben, egyszeri használat után azonnal leáll.
Fontos tudnivaló: ha véletlenül hívjuk elő a ClickGone-t, akkor egy jobb klikk az Asztalon és már ki is léptünk belőle. Ha ilyenkor bal gombbal kattintunk a „semmibe”, akkor adott esetben a Windowst állítjuk le (de legalábbis az Intéző biztosan újra fog indulni, ami mellesleg nem rossz módszer akkor, ha mondjuk egy telepítés után szeretnénk megúszni az újraindítást).
Szóval a ClickGone tökéletes gyilkos, de éppen ezért bánjunk vele nagyon óvatosan...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton