szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Tipp1: A megnyitott oldalak fülei, alapesetben tartalmaznak egy „bezár” ikont (x).

Tipp1: A megnyitott oldalak fülei, alapesetben tartalmaznak egy „bezár” ikont (x). Ez a funkció testreszabható, megadhatjuk, hogy csak az éppen olvasott oldal fülén legyen bezárás, vagy egyiken sem, esetleg mindegyiken (ez utóbb az alapértelmezett). Írjuk be í címsorba, hogy about:config, majd nyugtázzuk a figyelmezetést (ha van). Megjelenik a konfigurációs ablak, itt írjuk be a filter mezőbe: browser.tabs.closeButtons. Alapesetben itt az érték (value) 1. Ezt kedvünkre változtathatjuk: ha nullára változtatjuk, csak az aktív tabon lesz bezárás gomb, ha 2-re akkor pedig sehol nem lesz (csak jobb klikkel a fülön tudjuk majd eltüntetni a tabot).

Tipp2: ha már fülekről volt szó: a Firefox-ban a füleket egyszerű drag and drop-al másolhatjuk, duplikálhatjuk: csak tartsuk nyomva a CTRL-t, és húzzuk az egyik fület (oldalt) egy üres helyre: máris készül egy másolat belőle.

Tipp3: unjuk a Firefox3 óriási méretű „back” gombját? Foglalja a hatalmas házikó (home) gomb a helyett? Csak kattintsunk jobb egérrel valamelyik mellett, válasszuk a „Customize” menüpontot, majd pipáljuk be az „use small icons” opciót. Máris egy kisebb, szolidabb kezelőfelületet kapunk.

Tipp4: Nézzük meg eltárolt jelszavainkat! Ha elfelejtettük valamelyik jeleszavunkat, és csak a csillagokat (pöttyöket) látjuk helyette Firefox-ban semmi gond! Csak klikkeljünk jobb egérrel az oldalon, ahol a jelsző van, válasszuk a „view page info” opciót, ezen belül a „security” fület, majd nyissuk meg „view saved passwords” ablakocskát. Itt láthatjuk az adott oldalhoz elmentett összes jelszót, sőt a „show passwords” gombra klikkelve (egy figyelmeztetés után” magát a jelszót is megtekinthetjük, immáron nem „kicsillagozva” hanem normálisan.

Tipp5: A Firefox a hagyományos könyvjelzők mellett, ún. „okos” könyvjelzőket (smart bookmark) is tud készíteni: ezek nem adott oldalak címei, ellenben olyan oldalak gyűjteménye, melyek megfelelnek egy-egy adott kritériumnak. Például: a tíz leggyakrabban látogatott oldal, a tíz legutóbb meglátogatott oldal, stb. Okos könyvjelző létrehozásához csak nyissuk meg a könyjelző-kezelőt (CTRL-SHIFT-B), válasszuk a new bookmark menüpontot, mintha csak rendes könyvjelzőt készítenénk: azonban, nem egy weboldal címét adjuk meg, ellenben pár utasítást fogunk beírni. HA például a tíz leggyakrabban meglátogatott oldalt akarjuk ide gyűjteni, írjuk be: place:queryType=0&sort=8&maxResults=10

Ezekből az utasításokból rengeteg van, részletes listájuk itt található. 

[PcMag]

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját

„Gyilkoltak azonnal” – Kováts Adél a hvg.hu-n ünnepli a költészet napját