szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Persze mindenkinek más a kedvence, az ideálja – hosszas tanakodás, marakodás, komoly...

Persze mindenkinek más a kedvence, az ideálja – hosszas tanakodás, marakodás, komoly és nevetséges érvek tömkelegének felhozatala után végül azért megszületett a lista.

Lássuk, kik voltak az utóbbi évek legvonzóbb, legérdekesebb, legszexisebb és persze legszínesebb egyéniséggel (hiszen a belső értékek is számítanak, nem csak a külcsín) megáldott virtuális hölgyei!  A virtuális hölgyek mellett (tiszteletünk jeléül) természetesen megemlítjük az „eredeti” színésznőket is, hiszen ők ihlették ezeket a fantázia lányokat – van, hogy csak hangjukat, de sok esetben az arcukat, sőt a mozgásukat is adják a szereplőknek. 

Mielőtt belekezdenénk, gyorsan szögezzük le, hogy az utóbbi tíz év „terméséből” válogattunk (mármint játékterméséből, mielőtt a hölgyek megsértődnének), azaz modern játékokról és azok szereplőiről lesz szó – nem lesz tehát „tombréjder” és hasonló figurák.  
És persze az Olvasók véleménye is számít, a cikk elolvasása után lehet nyomogatni a szavazógépet, lássuk, ki mennyire ért egyet (vagy mennyire nem...) a Techline játékőrült szerkesztőinek listájával?

Ötödik hely: Bastila, a jó és a gonosz egy személyben 
Teljes nevén Bastila Shan – a mai napig hihetetlenül népszerű KOTOR (Knights Of The Old Republic)  című játék egyik főszereplője. A játék sokak szerint a létező legjobb RPG (ha valaki játszott vele, akkor ezzel nehéz is vitatkozni), ráadásul hivatalosan is a „minden idők legjobb történetével rendelkező játéka” a szóban forgó darab. Nos, ebben a hihetetlenül igényes, és a hollywoodi mozikat röhögve felül-űberelő történetben (amelyet természetesen nem fogunk lelőni, aki nem ismeri, játssza csak végig) az egyik kulcsfigura Bastila, akit Jennifer Hale színésznő „kelt életre” – főleg csodálatos, érzelemdús hangjával.

Bastila több okból került fel a listára: először is gyönyörű, valamint Jedi lovag is, tehát akrobatikus mozdulattal tudja felszeletelni a buckalakókat (ez már eleve két nyomós érv), valamint azért is, mert egész komoly és érdekes személyiséggel dicsekedhet. Így adódhat, hogy a KOTOR-ban például bele is szerethetünk, de ellenségekké is válhatunk. Bastila lehet gonosz vagy éppen angyal is, attól függően, hogyan viszonyulunk hozzá a játék folyamán. 

Negyedik hely: Ada Wong, a csavaros eszű szuperügynök 
A Resident Evil negyedik része PC-n is nagy sikert aratott – egy igen hangulatos, sajátosan „japán”, ám európaiak számára is élvezhető akciójátékról van szó. Köztudott, hogy a Resident Evil játékok sokkal jobbak, mint a belőlük készült filmek – ez a negyedik rész esetében hatványozottan igaz. A zombik halomra ölése mellett természetesen különféle figurák is szerepet kapnak az ármánykodásban és a cselszövésben. A szereplők némelyike sablonos és unalmas, némelyikük azonban igazi klasszis. Ada Wong az összes szereplő közül kiemelkedik, köszönhetően akrobatikus ügyességének. Valószínűleg bármikor képes lenne megnyerni az aranyérmet talajtornában, bár igaz, ebben a versenyszámban nem szoktak szaltózás közben UZI-val lövöldözni.

Mrs. Wong  mindenesetre képes több méter magasról leugorva, kecsesen a földre érkezni egy magas sarkúban (mint, ahogy a játék egyik híres jelenetében látható), majd rejtélyesen eltűnni a magasban egy Batman-szerű kötelet kilövő ún. „grappling gun” segítségével. Igen hatásosan keveri a sz…. szálakat a történetben, a szépsége és ügyessége mellett tehát még intelligens is. Ráadásul (ez külön pontot ér), nem dől be a romantikának – bárhogy is udvarolnak neki, ő mindig független, szabadúszó „kalandor” marad, még csak egy csók sem csattan el a játékban, bármennyire is szeretné ezt a férfi főszereplő. Hajrá Ada! A hölgyet Sally Cahill kelti életre. 

Harmadik hely: Alyx Vance, a talpraesett „apuci kedvence” 
A klasszikus Half Life2-ben és különböző epizódjaiban mindig feltűnik egy szereplő: Alyx, aki hol apját menti meg, hol pedig a játékos által alakított főhős (Gordon Freeman) útját egyengeti, időnként tanácsokkal, időnként pedig némi extra tűzerővel. Alyx igen talpraesett, mi sem példázza ezt jobban, mint hogy sikeresen életben marad a Half Life posztapokaliptikus világában, könnyedén halomra lövöldözve az idegen dimenzióból érkező undorító figurákat.

Szabadidejében viszont boldogan labdázik, az apja által készített óriási robotkutyával, vagy éppen gravitációs fegyverrel (grav-gun) játszik kosárlabdát a bunker hátsó udvarában, akár egy nagyra nőtt gyerek. Alyx humora remek, szinte mindig beszól egy-két jópofa mondatot a Half Life néma és humortalan főhősének, ezért külön piros pont jár a barna hajú szépségnek! Alyxet két hölgy kelti életre: a fotón is látható Jamil Mullenről formálták a külsejét, hangját viszont Merle Dandridge adta a karakternek – köszönet érte mindkettőjüknek!

Második hely: Tali a titokzatos, akinek sosem látjuk az arcát 
A Bioware nagyon hangulatos és fantasztikus grafikájú játékában, a Mass Effectben valamennyi szereplő külön egyéniség – felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg a vállalkozó kedvű és scifi rajongó PC vagy konzol játékost, aki rászán nagyjából húsz-huszonöt órát, hogy végigkalandozza velük a Mass Effect univerzumot. A (női) szereplők közül is kiemelkedik egyéniségével és „furcsaságával” Tali, teljes nevén „Tali'Zorah nar Rayya” – ezt azonban nehéz kiejteni, így a játékban mindenki csak Talinak hívja. Tali nem is egy bolygóról, hanem egy űrflottáról származik – ezen a több ezer, vándorló hajón élnek az úgynevezett Quarianok, mivel bolygójuk anno megsemmisült, s így a hatalmas flotta lett a lakhelyük sok-sok éve.

Mivel azonban elzárt és steril környezetben élnek, az immunrendszerük sajnos a nullával egyenlő – a flottát elhagyva tehát egy speciális védőöltözetet kell viselniük. Tali arcát a játékban ezért sosem fogjuk látni (hiszen ha levenné a maszkot, meghalna), a hangját azonban annál többet fogjuk hallani: ugyanis egy igazi „dumagépről” van szó. Mindenről van véleménye, mindenhez hozzá tud fűzni egy kis ezt vagy azt… Tali roppant szórakoztató társaság tud lenni kalandozásaink alatt! A sok jópofa dumához pedig egy igen aranyos akcentus is társul (legalábbis a játék, eredeti, angol nyelvű változatában), köszönhetően a játékfigurába zseniális módon életet lehelő Liz Sroka nevű színésznőnek.

Első hely: Jade, a szabadságért harcoló fotóriporter 
A Beyond Good And Evil Michel Ancel játék-dizájner pápa egyik legjobb műve: bár az eladott példányszámot tekintve nem volt kirobbanó siker, különös atmoszférája, a diktatúrát, összetartást és ármánykodást finoman megjelenítő története és világa miatt a mai napig kultuszjátéknak számít a játékosok köreiben.

A játék grafikája érdekesen sajátos és hangulatos, a zenéje fantasztikus (meghallgatható itt), a főszereplőt pedig saját feleségéről mintázta Michel - és ez a főszereplő egészen egyszerűen csodálatos! Jade, a fotóriporter, aki egy szál fényképezőgéppel (később persze némi fegyverrel megtámogatva) veszi fel a harcot a diktatúra ellen, zöldre festi a száját, és félelmet nem ismerve nyomoz, fotózik, és persze püföli a rosszfiúkat. Bátor, nagyszájú, vagány és a jó ügyért mindenre képes – ilyen egy igazi nő! Michelt csak irigyelni tudjuk a felesége miatt.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A világ 10 legrosszabb játéka

A kirobbanó sikerekről mindig hallunk (gondoljunk csak a napokban megjelent GTA IV-re, ami minden eddigi...

Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó

Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at