szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idén 2,1 milliárd forintot költ a kormány az eMagyarország programra, s most a fő cél az, hogy az elérési pontokon megfelelő szakemberek segítsék a felhasználókat az internet alkalmazásában és a szolgáltatások igénybevételében - mondta Bódi Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal infokommunikációért és eKormányzatért felelős szakállamtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.


Bódi hozzátette: a tervek szerint jövőre is hasonló nagyságrendű összeget költenek a programra. A szakállamtitkár kifejtette: a kormányzati hálózati infrastruktúra már megfelelő minőségű és sűrűségű ahhoz, hogy az állam egyre több tartalommal töltse fel. A szolgáltatói állam kialakításához azonban nemcsak tartalom kell, hanem az is, hogy az állampolgárok a meglévő hálózatokat ismerjék, elérjék és használni tudják a végpontokat.

A szakállamtitkár mindezt annak kapcsán mondta el, hogy szeptember 28. és október 2. között tizenharmadik alkalommal rendezik meg az International Telecommunications Networks Strategy and Planning Symposiumot, rövidebb nevén a Networks 2008 konferenciát.

A tanácskozás fő témája az, hogy a távközlési és az informatikai hálózatok miképpen válhatnak egységessé, s alakul ki az infokommunikációs hálózati és szolgáltatási világ. A konferencián nemcsak műszaki, hanem üzleti és szabályozási kérdéseket is megvitatnak a résztvevők: így például azt, hogy a most külön-külön megvalósuló, az informatikára, a távközlésre és műsorszolgáltatásra vonatkozó szabályozás miképpen egységesíthető.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem távközlési és médiainformatikai tanszéke által közösen rendezett konferencián 31 országból mintegy 260 fő vesz részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Óriástüntetés Örményországban

Óriástüntetés Örményországban

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal