szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Uxtheme Multi-patcher 6.

Az Uxtheme Multi-patcher 6.0 segítségével pillanatok alatt megoldhatjuk, hogy Windowsunk hagyja magát átskinezni. Persze e ténykedés csakis saját felelősségre hajtható végre, mivel a rendszer egyik állományát patch-eli a program (a művelet alatt be is kéri a Windows telepítő CD-jét, hogy arról visszaállítsa az eredeti fájlt, de ezt értelemszerűen nem szabad neki engedni, ha valóban le szeretnénk cserélni az állományt). 

Ilyen egy átalakított Windows XP

Szerencsére a korábbi verziókkal nálunk nem volt gond, az új változat pedig már a Windows XP SP3-at is támogatja. Igaz, nálunk az egyik magyar SP3 változaton megtagadta az együttműködést, de erre legalább még telepítés előtt figyelmeztetett (aki hasonló gondba ütközik, használhatja ezt a változatot). A telepítés után viszont semmi sem állja utunkat, hogy lecseréljük a Windows XP felületét, nekünk tetszőre. Témákat találunk több helyen is az interneten, az egyik legjobb gyűjtemény talán itt található (néha megmakacsolja magát a szerver, de ilyenkor próbálkozzunk később). Erről az oldalról rengeteg ízléses témát tölthetünk le az XP-hez. 

A vezérlőelemeket is átbőrözhetjük

A letöltött témákat tehetjük tetszőleges mappába, de ha kényelmesen akarjuk őket használni, érdemes bemásolni a C:\Windows\Resources\Themes könyvtárba, kicsomagolva (meghagyva a csomag eredeti alkönyvtárait). Így a későbbiekben elérjük a témákat a Windows saját Megjelenítés tulajdonságai ablakában (de akár tetszőleges mappából, a téma fájlra (.msstyles) duplán kattintva is cserélgethetjük őket, csak figyeljünk, hogy később ne töröljük ezt a mappát, amíg használjuk az adott témát). Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy az UXtheme „alapjaiban” bolygatja meg a rendszert, így a használata csak akkor javasolt, ha előtte biztonsági másolatot készítettünk fontos állományainkról!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát